Nagyon szánalmas kis életed lehet, ha így kommentelsz, hogy a neved és az arcod is nyuszi vagy vállalni. Képzeld baromka, külön is lehet írni :) Puszillak.
Az én receptem összehasonlításképp vagy csak ötletadóként (alaprecept, a hozzávalók mennyisége arányosan növelhető!):
Hozzávalók:
A húsgolyókhoz: 50 dkg finomra darált hús (lehet vegyesen sertés és marha), 10 dkg vaj, 1 nagy fej vöröshagyma pürésítve vagy nagyon apró kockákra vágva, 1 tojás, kb. 10 dkg zsemlemorzsa, 1 dl főzőtejszín, 2 mokkáskanál só, csipetnyi őrölt fehér bors, kis csipetnyi őrölt szegfűbors.
A tejszínes barnamártáshoz: 2 dl főzőtejszín, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál szójaszósz (elhagyható), csipetnyi őrölt fehérbors, fél kiskanál pirospaprika, kb. ½ l (marha)húsleves (jó kockából is).
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát fonnyasszuk meg egy evőkanál vajon, de ne hagyjuk megbarnulni. A tojást villával kicsit verjük fel. Keverjük össze a tejszínnel, aztán adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és hagyjuk kb. 10 percig állni. A darált húst gyúrjuk össze alaposan a vajas hagymával, a tejes tojásba áztatott zsemlemorzsával és a fűszerekkel. A masszából készítsünk diónyi gombócokat. Sütőtepsibe téve süssük a golyókat aranybarnára vagy serpenyőben 10 dkg vajon (ez macerásabb).
A tejszínes barnamártás elkészítése:
A vajba, (esetleg amiben a húsgolyókat sütöttük), belekeverünk 2 evőkanál lisztet és fél kiskanál pirospaprikát, kicsit megpirítjuk, felöntjük a húslevessel kb. tejföl sűrűségűre. Ízesítjük szójaszósszal, kis fehérborssal. Végül belekeverjük a tejszínt. Együtt felforraljuk.
Krumplipürével vagy sült krumplival, a tejszínes barnamártással és vörösáfonya/eper lekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat!
találó a neved, szerintem is oda menj :) jó dolgodban más blogját ekézni valóban felemelő lehet, pláne, hogy még a leírtak értelmezése is láthatóan nehézséget okoz. további szép életet :)
Te szoktad más bejglijét fikázni az azt sütő háta mögött, eltanulva a receptet, mert annyira azért nem volt szar? Sztem a provokációs radarozást oda told ahol találnál is valamit.
De am se csodálkozz. Írd ki hogy piros csipkés tangában/alsógatyában főzöl.
@A fickó: jogos a kérdés :) reményeim szerint állagát tekintve nem kocsonyásodik be annyira, hogy csaokodnom kelljen az üveg alját :) de ha kinyitok egyet, mindenképp beszámolok :))
Jó a kérdés :)
2-3 napig eheted, de az a tapasztalat, hogy hamarabb elfogy - ha tovább szeretnéd tárolni, tedd zárható dobozba, az segít megőrizni jobban a puhább állagot.
Cooking is love made visible
Szöszi a konyhában
Szöszi a konyhában
Utolsó kommentek:
fuf87 2021.05.31. 10:36:32
Bejegyzés: Csikós tokány
n3spr3ss0 2021.05.31. 10:36:01
Bejegyzés: Csikós tokány
fuf87 2021.05.31. 10:35:47
Bejegyzés: Csikós tokány
horrorpornó bábszínház 2021.05.31. 10:26:10
A csikóstokány egybe, baromka.
Bejegyzés: Csikós tokány
gelsystem 2021.04.13. 18:47:55
Szerintem kettőnèl több....most már csak az a kèrdès, melyik kèt oldalára gondolt a költő?!
Bejegyzés: Svéd húsgolyók barnamártással
Gevlekte Salamander 2021.04.13. 18:47:51
Hozzávalók:
A húsgolyókhoz: 50 dkg finomra darált hús (lehet vegyesen sertés és marha), 10 dkg vaj, 1 nagy fej vöröshagyma pürésítve vagy nagyon apró kockákra vágva, 1 tojás, kb. 10 dkg zsemlemorzsa, 1 dl főzőtejszín, 2 mokkáskanál só, csipetnyi őrölt fehér bors, kis csipetnyi őrölt szegfűbors.
A tejszínes barnamártáshoz: 2 dl főzőtejszín, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál szójaszósz (elhagyható), csipetnyi őrölt fehérbors, fél kiskanál pirospaprika, kb. ½ l (marha)húsleves (jó kockából is).
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát fonnyasszuk meg egy evőkanál vajon, de ne hagyjuk megbarnulni. A tojást villával kicsit verjük fel. Keverjük össze a tejszínnel, aztán adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és hagyjuk kb. 10 percig állni. A darált húst gyúrjuk össze alaposan a vajas hagymával, a tejes tojásba áztatott zsemlemorzsával és a fűszerekkel. A masszából készítsünk diónyi gombócokat. Sütőtepsibe téve süssük a golyókat aranybarnára vagy serpenyőben 10 dkg vajon (ez macerásabb).
A tejszínes barnamártás elkészítése:
A vajba, (esetleg amiben a húsgolyókat sütöttük), belekeverünk 2 evőkanál lisztet és fél kiskanál pirospaprikát, kicsit megpirítjuk, felöntjük a húslevessel kb. tejföl sűrűségűre. Ízesítjük szójaszósszal, kis fehérborssal. Végül belekeverjük a tejszínt. Együtt felforraljuk.
Krumplipürével vagy sült krumplival, a tejszínes barnamártással és vörösáfonya/eper lekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat!
Bejegyzés: Svéd húsgolyók barnamártással
fuf87 2021.03.06. 12:13:15
Bejegyzés: Narancsos feketebableves
2021.03.06. 12:12:10
De am se csodálkozz. Írd ki hogy piros csipkés tangában/alsógatyában főzöl.
Bejegyzés: Narancsos feketebableves
fuf87 2020.10.05. 13:16:53
Bejegyzés: Fügelekvár egyszerűen
A fickó 2020.10.05. 13:15:26
Bejegyzés: Fügelekvár egyszerűen
Sportman89 2020.09.28. 16:27:07
Bejegyzés: Aszalt szilvás pulyka fügével
5perc 2020.09.28. 16:26:48
Bejegyzés: Túrógombóc
Sportman89 2020.09.28. 16:26:41
Bejegyzés: Aszalt szilvás pulyka fügével
motoroskonyhaja 2020.05.10. 16:35:41
motoroskonyhaja.blog.hu/2016/08/14/lecso_egyuk_arabul
Bejegyzés: Shakshuka
Frank99 2020.01.19. 16:58:12
Jól néz ki, de ez nem pörkölt.
Bejegyzés: Vaddisznópörkölt édesburgonyával és áfonyával
Burgermeister 2018.12.09. 16:35:46
Bejegyzés: Ribizlis túrós (gyors)pite & kakaós-mandulás kocka
takacsveca93 2018.12.09. 16:35:38
www.ujsagomat.hu/ca/
Bejegyzés: Gyömbéres narancsos keksz
fuf87 2017.10.30. 08:55:01
Jó a kérdés :)
2-3 napig eheted, de az a tapasztalat, hogy hamarabb elfogy - ha tovább szeretnéd tárolni, tedd zárható dobozba, az segít megőrizni jobban a puhább állagot.
Üdv,
Fruzsi
Bejegyzés: Kakaós kókuszos pite
Zoli8181 2017.10.28. 08:16:59
Fincsinek és egyszerűnek tűnik, szívesen kipróbálnám.
Meg tudod mondani kb. hány napig ehető (kiszáradás szempontjából?
köszi:Zoli
Bejegyzés: Kakaós kókuszos pite
Frank99 2017.09.03. 17:44:07
Ami engem zavar, minek kell csúnyán írni az első sorban?
Nem áll jól....
Bejegyzés: Garnélás csicseri tészta