Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Utolsó kommentek:

fuf87 2021.05.31. 10:36:32

@n3spr3ss0: mivel egyszerre több féle ételt is tartunk a hűtőben, így igen, rájártunk napokig.

Bejegyzés: Csikós tokány

n3spr3ss0 2021.05.31. 10:36:01

80 deka húsra napokig rájárni, nem mondom.

Bejegyzés: Csikós tokány

fuf87 2021.05.31. 10:35:47

Nagyon szánalmas kis életed lehet, ha így kommentelsz, hogy a neved és az arcod is nyuszi vagy vállalni. Képzeld baromka, külön is lehet írni :) Puszillak.

Bejegyzés: Csikós tokány

horrorpornó bábszínház 2021.05.31. 10:26:10

Miért akar mindenáron írni egy annyira ostoba segg, aki még a nevét sem tudja helyesen leírni annak, amiről ír?
A csikóstokány egybe, baromka.

Bejegyzés: Csikós tokány

gelsystem 2021.04.13. 18:47:55

Tessen mondani, a húsGOLYÓnak hány oldala van?
Szerintem kettőnèl több....most már csak az a kèrdès, melyik kèt oldalára gondolt a költő?!

Bejegyzés: Svéd húsgolyók barnamártással

Gevlekte Salamander 2021.04.13. 18:47:51

Az én receptem összehasonlításképp vagy csak ötletadóként (alaprecept, a hozzávalók mennyisége arányosan növelhető!):
Hozzávalók:
A húsgolyókhoz: 50 dkg finomra darált hús (lehet vegyesen sertés és marha), 10 dkg vaj, 1 nagy fej vöröshagyma pürésítve vagy nagyon apró kockákra vágva, 1 tojás, kb. 10 dkg zsemlemorzsa, 1 dl főzőtejszín, 2 mokkáskanál só, csipetnyi őrölt fehér bors, kis csipetnyi őrölt szegfűbors.
A tejszínes barnamártáshoz: 2 dl főzőtejszín, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál szójaszósz (elhagyható), csipetnyi őrölt fehérbors, fél kiskanál pirospaprika, kb. ½ l (marha)húsleves (jó kockából is).
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát fonnyasszuk meg egy evőkanál vajon, de ne hagyjuk megbarnulni. A tojást villával kicsit verjük fel. Keverjük össze a tejszínnel, aztán adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és hagyjuk kb. 10 percig állni. A darált húst gyúrjuk össze alaposan a vajas hagymával, a tejes tojásba áztatott zsemlemorzsával és a fűszerekkel. A masszából készítsünk diónyi gombócokat. Sütőtepsibe téve süssük a golyókat aranybarnára vagy serpenyőben 10 dkg vajon (ez macerásabb).
A tejszínes barnamártás elkészítése:
A vajba, (esetleg amiben a húsgolyókat sütöttük), belekeverünk 2 evőkanál lisztet és fél kiskanál pirospaprikát, kicsit megpirítjuk, felöntjük a húslevessel kb. tejföl sűrűségűre. Ízesítjük szójaszósszal, kis fehérborssal. Végül belekeverjük a tejszínt. Együtt felforraljuk.
Krumplipürével vagy sült krumplival, a tejszínes barnamártással és vörösáfonya/eper lekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat!

Bejegyzés: Svéd húsgolyók barnamártással

fuf87 2021.03.06. 12:13:15

találó a neved, szerintem is oda menj :) jó dolgodban más blogját ekézni valóban felemelő lehet, pláne, hogy még a leírtak értelmezése is láthatóan nehézséget okoz. további szép életet :)

Bejegyzés: Narancsos feketebableves

2021.03.06. 12:12:10

Te szoktad más bejglijét fikázni az azt sütő háta mögött, eltanulva a receptet, mert annyira azért nem volt szar? Sztem a provokációs radarozást oda told ahol találnál is valamit.
De am se csodálkozz. Írd ki hogy piros csipkés tangában/alsógatyában főzöl.

Bejegyzés: Narancsos feketebableves

fuf87 2020.10.05. 13:16:53

@A fickó: jogos a kérdés :) reményeim szerint állagát tekintve nem kocsonyásodik be annyira, hogy csaokodnom kelljen az üveg alját :) de ha kinyitok egyet, mindenképp beszámolok :))

Bejegyzés: Fügelekvár egyszerűen

A fickó 2020.10.05. 13:15:26

Engem azért érdekelne, hogy majd hogy jön ki ebből a nem tipikusan lekváros üvegből a cucc. :) Vagy annyira híg?

Bejegyzés: Fügelekvár egyszerűen

Sportman89 2020.09.28. 16:27:07

Köszönöm ezt a hasznos receptet a fruzsifoz.blog.hu -n.

Bejegyzés: Aszalt szilvás pulyka fügével

Sportman89 2020.09.28. 16:26:41

Üdv, nagyon megfogott ez a bejegyzés a fruzsifoz.blog.hu/ -n. Gratulálok.

Bejegyzés: Aszalt szilvás pulyka fügével

motoroskonyhaja 2020.05.10. 16:35:41

Izé, ez egy nyári, vagy kora őszi étel itthon, mert jelenleg nincs igazán szezonja a paradicsomnak, plusz ez a recept nem igazán az, amit a címének adtál...
motoroskonyhaja.blog.hu/2016/08/14/lecso_egyuk_arabul

Bejegyzés: Shakshuka

Frank99 2020.01.19. 16:58:12

Szia!
Jól néz ki, de ez nem pörkölt.

Bejegyzés: Vaddisznópörkölt édesburgonyával és áfonyával

takacsveca93 2018.12.09. 16:35:38

Gyorsan el is készítettem. Nem szeretek órákat robotolni a konyhában, bár ki szeret? :)
www.ujsagomat.hu/ca/

Bejegyzés: Gyömbéres narancsos keksz

fuf87 2017.10.30. 08:55:01

Hello Zoli,

Jó a kérdés :)
2-3 napig eheted, de az a tapasztalat, hogy hamarabb elfogy - ha tovább szeretnéd tárolni, tedd zárható dobozba, az segít megőrizni jobban a puhább állagot.

Üdv,
Fruzsi

Bejegyzés: Kakaós kókuszos pite

Zoli8181 2017.10.28. 08:16:59

Szia Fruzsi!
Fincsinek és egyszerűnek tűnik, szívesen kipróbálnám.
Meg tudod mondani kb. hány napig ehető (kiszáradás szempontjából?
köszi:Zoli

Bejegyzés: Kakaós kókuszos pite

Frank99 2017.09.03. 17:44:07

Helló, ez egy tök jó recept.

Ami engem zavar, minek kell csúnyán írni az első sorban?
Nem áll jól....

Bejegyzés: Garnélás csicseri tészta
süti beállítások módosítása