Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Fügelekvár egyszerűen

2020. október 01. - fuf87

image1_12.jpeg

Még mindig nem fogyott el a füge anyóséknál, ennek eredője, hogy megint kaptunk majdnem 4 kilót, ami azért elég jó kis zsákmány, tekintve, hogy az Aldiban egy db 200 Ft körül mozog :) Ezúttal dzsem készült belőle, amit szuperül lehet sütibe pakolni, de akár húsokhoz, sajtokhoz vagy salátákhoz is a későbbiekben hasznosítani, elrontani tuti nem fogja. Amúgy tudtátok, hogy hiába az egyik legédesebb gyümölcs, magas a rosttartalma, így diétába is pompásan illeszthető?

Hozzávalók:

-3,5-4 kg füge

-30 dkg négyszeres erősségű édesítő (Szafi)

- egy citrom leve

- 3 ek fahéj

- 3 tasak dzsemfix 3:1

A fügéket szépen átmossuk, majd levágjuk az aljukat és a tetejüket, ha valahol hibát vélünk felfedezni a gyümölcsön, inkább hámozzuk meg.

image0_1_4.jpeg

Fogunk egy nagy edényt, majd beleborítjuk a fügéket és alápörkölünk, szépen elkezdenek izzadni és összeesni, jöhet hozzá a citromlé, az édesítő és a fahéj is.

image2_10.jpeg

Amikor már nagyon folyóssá válik a történet, botmixerrel lepürésítjük, és hozzáadjuk a dzsemfixet, még felrottyantjuk egyszer, és mehet is a sterilizált üvegekbe.

Az egész művelet nem tartott tovább egy óránál, és mégis boldogít a tudat, mi lapul a kamrában :)

Nekem ebből a mennyiségből 3 darab 1,5 l-es üveg lett tele :)

image4_6.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr4516223936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fickó 2020.10.05. 13:15:26

Engem azért érdekelne, hogy majd hogy jön ki ebből a nem tipikusan lekváros üvegből a cucc. :) Vagy annyira híg?

fuf87 2020.10.05. 13:16:53

@A fickó: jogos a kérdés :) reményeim szerint állagát tekintve nem kocsonyásodik be annyira, hogy csaokodnom kelljen az üveg alját :) de ha kinyitok egyet, mindenképp beszámolok :))
süti beállítások módosítása