Ahogy öregszem, egyre jobban szeretem a káposztát, igazából minden formában, pedig kiskoromban abszolút nem voltam hajlandó megenni, mondhatott anyukám bármit, most meg odáig vagyok érte. Ez a recept megint a gyorsan, finomat és diétásat kategóriába esik, és mindamellett, hogy kiadós, isteni finom is.
Hozzávalók:
- 3 nagyobb vöröshagyma
- 1 kg csirkemellfilé
- 1.5 kg savanyú káposzta
- 2 dl fehérbor (száraz)
- 600 ml víz
- só, fekete bors, piros paprika
- olívaolaj
+ LM/vegán tejföl a tálaláshoz.
A hagymát apróra kockáztam, majd kevés olajon megpirítottam. Majd sóztam, borsoztam és pirospaprikáztam a hagymát, miközben az edényt lehúztam a tűzről, majd miután összekevertem a pörköltalapot, jött bele a kicsi kockákra vágott csirkemell, így kezdtem el rotyogtatni a húst, közben felöntöttem annyi vízzel, ami éppen ellepte. Addig főztem, míg a hús megpuhult, valamint besűrűsödött kicsit a szósz. Párhuzamosan egy edényben feltettem a káposztát kevés olajon, megfuttattam kicsit, majd felöntöttem borral és vízzel és fedő alatt puhára pároltam. Végül összeforgattam a husival, és kész is. Tálalásnál lehet rá dobni egy kanál tejfölt, szerintem mindenki szeretni fogja :)