Lehet, hogy a klasszikus csikós tokány nem sertéscombból készül, nekem most az volt itthon, na meg egy férj, aki mindenáron erre az ételre vágyott, így körülnéztem, és kihoztam a maximumot a rendelkezésre álló alapanyagokból, szerintem elég finom lett, ja és gyorsan meg is van :)
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 800g sertéscomb kockázva
- só, bors, füstölt paprika, sima pirospaprika
- víz
- 1/2 vegaföl
Köretnek: tészta (magamnak Szafi CH csökkentett fusillivel csináltam, Gábornak meg a klasszik 4 tojásos szarvacska tésztából), na meg az elmaradhatatlan csemegeubi, amit ezúttal formabontó módon rákarikáztam, persze egészben is jól esik harapni.
A hagymát megdinszteltem a szalonna zsírján, majd jöhetett a felkockázott husi, amikor kifehéredett jöttek a fűszerek, majd felöntöttem annyi vízzel, ami éppen ellepte. És hagytam megpuhulni a húst, a víz pótlására csak úgy, mint egy pöri esetében végig odafigyeltem. Mikor puha lett a hús, jöhetett a vegaföl (akik fogyasztanak tejterméket, tejföl), hagytam egyet rottyanni és kész is lett. Ahogy felül is írom, mi tésztával és csemegeubival fogyasztottuk, igazán jó kis nosztalgia ride volt. Kiadós kaja, amire jól esik pár napig rájárni. :)