Minden nőnek gyakori lehet az érzés, amikor a szeretett férfi hazajön a városból 2-3 doboz fagyival és van egy picsányi fagyasztó, amibe semmi nem fér bele, ilyenkor jön a hiszti, hogy mi nők, minek veszünk meg minden felesleges hülyeséget, ahelyett, hogy a hűtő tele lenne egészségtelen cuccal, ami sorozatnézés közben jó a pasiknak. Szóval mit csinálsz? Kiszeded az első két mozdítható fagyos cuccot és megcsinálod - nálunk ez 500 gramm garnéla volt.
Hozzválók:
- 500 g garnéla
- 1 cs (250g) csicseri tészta(sphagetti)
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 3-4 közepes méretű paradicsom
- 1.5 dl fehérbor
- 1 dl tejszín
- só, fekete bors, chili
- egy csokor petrezselyemzöld
- kevés kókuszzsír/ olívaolaj a sütéshez
A tésztát megfőzzük és félretesszük. Felhevítjük a kókuszzsírt/olívaolajat egy wokban, megfonnyasztjuk rajta a vörös-és fokhagymát, majd hozzáadjuk a garnélákat.
Hagyjuk őket kifehéredni, majd jöhet az első kör fűszerezés, majd a kockára vágott paradicsom és a bor, felrottyantjuk egyszer.
Hozzáadjuk a tejszínt, még egy rottyantás és kész is, a végén friss zöld petrezselyemmel bolondítjuk és ha szükséges, fűszerezünk még egy karikát, én szeretem, ha kicsit pikáns.
Ehhez hosszáadjuk a főtt tésztát és készen is vagyunk :)
Stresszmentes villámvacsora, finom ízek, semmi komplikáció - jó étvágyat! (Ha valaki nem csicseri tésztát használ, attól még ugyanolyan jó lesz - nekem most az volt otthon és mivel gluténmentes, két legyet ütöttem egy csapásra.)