Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Aszalt szilvás pulyka fügével

2020. szeptember 20. - fuf87

image8_2_1.jpeg

Na igen, a temérdek mennyiségű füge kreatív és időben történő felhasználása egy aszalt szilvával töltött pulykarolád készítésére ösztökélt minket a múlt hétvégén. Ez egy olyan konyhai hadművelet, amit négykezesen jó kivitelezni, így a pasik bíbelődhetnek az amúgy nem bonyolult hús elkészítésével, a csajok meg szórakozhatnak a fügével, az üveg bor a pleasure kiegészítő :)

Hozzávalók:

A fügés körethez:

- 15 db füge

- 7 szelet cheddaros violife sajt/sima sajt szelet

- 7 szelet serrano sonka 

A fügéket bevágom két irányból, majd fél szelet violife sajtot, és fél szelet serrano sonkát teszek a vágásokba, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem őket, olívaolajjal meglocsolom és betolom a 200 fokos sütőbe 20-25 percre.

image0_6.jpeg

A húshoz:

- 0,7 kg pulykamellfilé

- 25-30 dkg aszalt szilva

- 1 pohár száraz vörösbor

- só, bors, rózsabors

- 1 csomag bacon

- 1 tojás

(opcionálisan lehet bele sajtot is tenni, én nem akartam)

A húst szeletekre vágom, kiklopfolom, sózom ,borsozom. Közben az aszalt szilvákat beáztatom a vörösborba.Fogok egy őzgerinc sütőformát, belefektetem a bacon szeleteket, úgy hogy fel tudjam majd őket hajtani.

image1_10.jpeg

Majd jönnek a hússzeletek, közben felverem a tojást, rózsaborsot szórok bele, megkenem vele a husik belsejét, majd jöhetnek a szilvák a vörösboros löttyben. Összezárjuk a húsikat, és a bacont is felhajtogatjuk.

image3_10.jpeg

180 fokos sütőbe toljuk egy órára, fóliával lefedve, majd levesszük a fóliát, és még pirítjuk egy 10 percet. Hagyjuk kihűlni, úgy vágjuk fel :)

image6_7.jpeg

Közben a fügéket kiszedtem, így néztek ki:

image0_5.jpeg

Így tálaltuk este 11-kor:

image1_11.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr4016202648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sportman89 2020.09.28. 16:26:41

Üdv, nagyon megfogott ez a bejegyzés a fruzsifoz.blog.hu/ -n. Gratulálok.

Sportman89 2020.09.28. 16:27:07

Köszönöm ezt a hasznos receptet a fruzsifoz.blog.hu -n.
süti beállítások módosítása