Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Narancsos feketebableves

2021. február 27. - fuf87

image2_17.jpeg

Az utóbbi időben foglalkoztat a vegán irány, de természetesen még mindig eszek húst, és fogok is húsos recepteket posztolni, ezt a receptet éppenséggel a vegán blogon olvastam, kisebb módosításokkal készítettem el, és azt kell, hogy mondjam, hogy laktató, finom, különleges és üde színfolt a megszokott bablevesek világában is, így mindenképpen felveszem a receptjeim közé. Szuper kaja hétvégére, vagy ha az ember vágyik valamire, ami kicsit felmelegíti a lelkét is.

image0_18.jpeg

A leves lelkét adó fekete bab igazán különleges aromával rendelkező superfood, tele van fehérjével, rostokkal és vitaminokkal is. Kiemelkedő fehérjetartalma miatt tökéletes azoknak, akik mellőzik, vagy visszafogják a húsfogyasztást, remekek a makrói. Nagyon jó szív és érrendszeri betegségek esetén, és az egyik legjobb választás a rák megelőzésére, így érdemes belőle jó sokat fogyasztani!

Hozzávalók:

-250 g fekete bab (ezt előtte este áztassuk be)

-egy vörösbab konzerv

-1 lilahagyma

-10 gerezd fokhagyma

-1 csomag zellersnack/2 zellerszár

-3 nagyobbacska sárgarépa

-2 kaliforniai paprika

-füstölt paprika

-só

-3 babérlevél

-cayenne bors

-kurkuma

-római kömény

-1 leveskocka

-2 narancs leve

-víz

tetejére: vegaföl, csípős zöldpaprika

Szóval a fekete babot előtte este beáztattam, elég creepy lett a víz színe reggelre :) Kevés olajon megdinsztelem a vöröshagymát, majd hozzáadom a fokhagymát is, ha már jól megizzadtak, megfűszerezem őket alaposan, majd hozzáadom a karikára vágott répát, zellert, paprikát, kicsit így futtatom őket. Felöntöm annyi vízzel, amennyi levest nagyjából szeretnék, majd beledobom az ominózus leveskockát, a babérleveleket és a fekete babot, így főzöm fél órát, lehet kicsit több lesz, függően attól, mennyire puhul meg, ha már puha, hozzáadom a konzerves vörösbabot is. Kiveszem a babérokat, és hozzáadom a frissen facsart narancslevet, nyomok még egy kör fűszert bele. Kicsit botmixerrel megkínálom a levesemet, de úgy, hogy sűrítsem, de maradjanak benne egész babok is, tényleg pár zümmentés, nem több:) Tálalásnál én vegán tejfölt és karikára vágott hegyes erős paprikát adtam hozzá, igazán finom ebéd kerekedett belőle. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr8616442682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.03.06. 12:12:10

Te szoktad más bejglijét fikázni az azt sütő háta mögött, eltanulva a receptet, mert annyira azért nem volt szar? Sztem a provokációs radarozást oda told ahol találnál is valamit.
De am se csodálkozz. Írd ki hogy piros csipkés tangában/alsógatyában főzöl.

fuf87 2021.03.06. 12:13:15

találó a neved, szerintem is oda menj :) jó dolgodban más blogját ekézni valóban felemelő lehet, pláne, hogy még a leírtak értelmezése is láthatóan nehézséget okoz. további szép életet :)
süti beállítások módosítása