A csirke - rizs kombót igenis lehet cicomázni, és igazán finom és válozatos cuccokat összedobni belőle. Így készült ez a jó nagy adag egytálétel is, ami egy laktató, mexikói ízvilágú, fűszeres finomság, amivel garantáltan jól fogunk lakni.
Hozzávalók:
- 1kg csirkemellfilé
- 2 cs mexikói fajita fűszerkeverék
- só, bors, chili, oregánó
- 350g kaliforniai paprika
- 300g paradicsom
- 2 vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 250ml víz
- 1 leveskocka
- 500g vörösbab (konzerv)
- 250g basmati rizs (szárazon mérve)
- kevés olívaolaj a sütéshez
Feltétek: mentes tejföl, reszelt sajt, opcionálisan akár avokádó, viszont ezzel megdobhatjuk a kalóriatartalmat, így figyeljünk oda:)
A csirkét kockázzuk fel és pácoljuk be alaposan a két csomag fajita fűszerkeverékkel, hagyjuk állni fél-egy órát. Közben főzzük meg a rizst enyhén sós, kétszeres mennyiségű vízben, hagyjuk kihűlni. Majd süssük ki a csirkemellet egy kevés olajon és tegyük félre. Ugyanebbe a serpenyőbe jöhet a hagyma, fokhagyma és a felkockázott kaliforniai paprika, megpirítom őket, majd hozzáadom a vizet, a leveskockát, a fűszereket, majd a főtt rizst és a babot, végül a csirkemellet. Összerottyantom és kész is. Tálalásnál kis reszelt sajtot és tejfölt dobok a tetejére, jó étvágyat :)
Jó kiadós adag, mi napokig ettük :)