A gyors vasárnapi vacsora, ami elég pár további étkezésre is. Szerintem nagyon finom tepsiben készítve is, kap egy más jellegget az étel, a tészta kicsit roppanósabb lesz, ha valakinek szárazabb benyomása támadna, egy kevés tejföllel lehet sikamlósabbá tenni a történetet :)
Hozzávalók:
-500g 0%-os túró (Lidl)
-500g Gluténmentes Fusili tészta
- 125g kockázott bacon
-140g LM tejföl
-só
-frissen őrölt bors
A tésztát enyhén sós vízben megfőztem, majd leszűrtem. Közben egy tálban összekevertem a túrót a 140g laktózmentes tejföllel, sóztam, borsoztam ízlés szerint, majd összedolgoztam egy tepsiben a megfőtt tésztával. Egy külön serpenyőben lepirítottam a bacont, majd a tésztához kevertem, végül 200 fokon 25 percet sütöttem, épp addig, amíg egy kis színt kapott. Tálalásnál ízlés szerint tehetünk még rá tejfölt, vagy zöldpaprikát karikára vágva. (én az utóbbival turbóztam)