Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Sütőtökleves pirított tökmaggal

2024. november 01. - fuf87

Ahogy beütött az ősz (már ha ezt a 20 fokot annak lehet nevezni), nyilván megjelentek a narancssárga tökök, a hívogató formájukkal a boltok zöldség-és gyümölcs szekciójában, így alap volt, hogy mi is bedobtunk egy pompás példányt a bevásárlókocsiba. Majd hazavittük, és Gábor főzött egy mennyei levest belőle, lássuk hogyan.

Hozzávalók egy kiadós adaghoz:

(ha kisebb adagot szeretnénk, nyugodtan felezzük le)

-1.5kg sütőtök nyersen, felkockázva

- 800g burgonya nyersen, felkockázva

- 3 vöröshagyma

- 7 gerezd fokhagyma

- 2 leveskocka

- 2l víz

- 3 dl fehérbor

- 250g Alpro cooking rice

-só, bors, chili

A tököt meghámoztam és kockákra vágtam, feltettem főni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Közben kevés olívaolajon megdinszteltem 3 apróra vágott vöröshagymát és 125g aprított bacont és kiszedtem, félretettem ezeket egy tálkába. Majd ugyanebben a zsíradékban megforgattam a nyers burgonyát felkockázva, valamint a sütőtököt, majd jött rá a víz, a bor, és a 2 leveskocka. Fűszerezek: só, bors és egy kis chili. Addig főztem, míg a krumpli is meg nem puhult, majd hozzáadtam a kókusztejszínt is, és botmixerrel lepürésítettem krémesre. A tökmagot egy külön zsíradékmentes serpenyőben megpirítottam és félretettem. Tálalásnál a leves tetejére dobtam a hagymás baconból 1-2 evőkanállal, valamint egy kis pirítitt tökmagot is, jó étvágyat :) 

.

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/18721742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása