Egy frissítő, könnyű, mégis tartalmas tavaszi fogás, ami akár ebédre, akár vacsorára jó választás lehet. Viszonylag gyorsan megvan, és még a húsevők is örömmel fogják csipegetni.
Hozzávalók:
-350g rizottó rizs
-300g kaliforniai paprika
-1 dl száraz fehérbor
-2 leveskocka
-1l víz
-30g vaj
-1 csokor zöldspárga
-250g fagyasztott zöldborsó
-650g csiperkegomba
-200g vöröshagyma
-5 gerezd fokhagyma
-só
-bors
-tetejére tálalásnál: parmezán sajt reszelve
A spárgát megtisztítom, levágom a fás végeket, csíkokra vágom, majd kevés sóval olívaolajon megpirítom egy serpenyőben, úgy hogy még kicsit roppanós maradjon. Közben felkockázom a paprikát, gombát, hagymákat. Egy másik edényben megdinsztelem a vörös-és fokhagymát, majd hozzáadom a rizst, kicsit pirítom, majd felöntöm a borral, hozzáadom a paprikát, a zöldborsót és a gombát, majd fokozatosan vízzel öntözöm, hogy ne veszítsen a nedvességéből az étel, és a rizs is alakuljon. Sózom, borsozom, ill. mehet bele a két leveskocka is. Mikor a rizs már jó, és be is sűrűsödött a rizottóm, hozzáadom a spárgákat is, végül beledobom a vajat és hagyom ráolvadni. Tálalásnál én friss parmezánnal bolondítottam meg, jó étvágyat :)