Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Zöldséges Tavaszi Rizottó

2025. május 09. - fuf87

image0_40.jpeg

Egy frissítő, könnyű, mégis tartalmas tavaszi fogás, ami akár ebédre, akár vacsorára jó választás lehet. Viszonylag gyorsan megvan, és még a húsevők is örömmel fogják csipegetni. 

Hozzávalók:

-350g rizottó rizs

-300g kaliforniai paprika

-1 dl száraz fehérbor

-2 leveskocka

-1l víz

-30g vaj

-1 csokor zöldspárga

-250g fagyasztott zöldborsó

-650g csiperkegomba

-200g vöröshagyma

-5 gerezd fokhagyma

-só

-bors

-tetejére tálalásnál: parmezán sajt reszelve

A spárgát megtisztítom, levágom a fás végeket, csíkokra vágom, majd kevés sóval olívaolajon megpirítom egy serpenyőben, úgy hogy még kicsit roppanós maradjon. Közben felkockázom a paprikát, gombát, hagymákat. Egy másik edényben megdinsztelem a vörös-és fokhagymát, majd hozzáadom a rizst, kicsit pirítom, majd felöntöm a borral, hozzáadom a paprikát, a zöldborsót és a gombát, majd fokozatosan vízzel öntözöm, hogy ne veszítsen a nedvességéből az étel, és a rizs is alakuljon. Sózom, borsozom, ill. mehet bele a két leveskocka is. Mikor a rizs már jó, és be is sűrűsödött a rizottóm, hozzáadom a spárgákat is, végül beledobom a vajat és hagyom ráolvadni. Tálalásnál én friss parmezánnal bolondítottam meg, jó étvágyat :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr2518855800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása