Egy igazi klasszikus, amit nem lehet megunni, na nekem ilyen egy igazi, jóféle krumplifőzelék. Nem tudok betelni vele, a maga egyszerűségével szerintem bármikor szuper választás, kevesen fogják azt mondani, hogy nem kérnek belőle, ezekkel az adagokkal eléggé kiadós lett, napokig ettük :)
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- 1.8 kg burgonya
- 1500 ml víz
- 1 doboz LM tejföl
- 30g étkezési keményítő
- só, fekete bors
- 1 leveskocka (opcionális)
- sok-sok majoránna
- kevés olívaolaj
Szóval a krumplikat meghámozom és közepes méretű kockákra vágom, a hagymát is felaprítom, kevés olajon megdinsztelem, majd jöhet hozzá a krumpli és a víz. (a mennyiség annyi legyen, hogy éppen ellepje a krumplikat.) Sózom, borsozom, majorannázom, ha nem érzem elég intenzívnek az ízét, bele lehet dobni egy leveskockát is, majd hagyom fedő alatt, közepes erősségen főni, mikor megpuhult a krumpli, jöhet bele a keményítő, amit kevés hideg vízzel adok hozzá fokozatosan, ill. a végén a tejföl, még egyszer így felrottyantom és kész is.
Feltétek tekintetében ahány ház, annyi szokás, nekem most pulykafasírthoz volt kedvem, amit airfryerben készítettem el mellé.
- 1 kg darált pulykahús
- 1 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tojás
- só, bors, pirospaprika, kömény
- 3 ek zsemlemorzsa + zsemlemorzsa a forgatáshoz
- olajspray a sütéshez
A hozzávalókat összedolgoztam, majd kis golyókat formáztam belőle, ezeket GM zsemlemorzsában megforgattam, airfryerben oldalanként 8-8 percet sütöttem őket 180 fokon. Az eredmény fenomenális lett, igazi házias, magyar ízek :)