Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Mango sticky rice

ahogy én csinálom

2025. június 03. - fuf87

image0_41.jpeg

Szerintem először akkor találkoztam ezzel a fogással, mikor 2015-ben Thaiföldre utaztunk, akkor még valahogy nem tudtam értékelni, most meg bármikor megenném :) Még jó, hogy idén visszatérünk ebbe a csodás orszgába, na akkor tuti bepótolom! Az eredeti receptben jócskán van cukor is, nyilván én egy egészségesebb változatot készítettem el, ami ugyanazt az élményt adta vissza, mi desszertként is jó szívvel fogyasztjuk, de nekem amúgy főételként is kanyar nélkül megállja a helyét.

Hozzávalók 6 adaghoz kb:

- 350g basmati rizs (szárazon)

-750 ml DM Bio Kókusztej

- 3 kupak folyékony édesítő

3 friss mangó a tálaláshoz (személyenként 1/2 mangó egy étkezésre) - itt figyeljünk oda rá, hogy érett mangót szerezzünk, ne betonkeményet.

A riszt megfőztem 3x mennyiségű vízben egy csipet sóval, majd felraktam főni 750 ml kóksuztejben a 3 kupak édesítővel meglocsolva, addig főztem, míg kezdett besűrűsödni, majd hűtőbe tettem egy órára, a rizs be is szívta szépen a kókusztejet. Tálalásnál én adagonként fél mangót (125g) szedtem ki kb. 300g főtt ragacsos rizshez - laktató és finom, nyáron melegíteni is felesleges, hidegen a legjobb!  

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr1818880606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása