Nagy melegben, amikor gyorsan kell valami finomat összedobni, de nincs kedvünk órákat a konyhában álldogálni. Mióta felfedeztem, hogy a Lidl-ben nagyon pompi burrata-t lehet szerezni, azóta lelkesen veszek is, hogy legyen otthon. Ez egy tartalmas, ugyanakkor nem nagyon megterhelő saláta, aminek a hozzávalóit az alapján is lehet variálni, mit taláunk otthon.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 csomag rukkola (vagy madársaláta, vagy amink van otthon)
- 1 db burrata (fél-fél megy majd 1-1 adagra)
- 2 közepes méretű paradicsom
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1/2 csomag (125g) vöröslencse tészta
- 100 g passata
- balzsamecet glaze (krém)
- 4-4 szelet serrano sonka
- só, bors
A tésztát megfőztem enyhén sós vízben, leszűrtem, majd kis passatával összeforgattam egy forró serpenyőben, friss borsot adtam hozzá . A rukkolát átmostam, a fele ment az egyik tányér aljára, másik a másikra, a salikra ment egy kis balzsamecet glaze, majd a paradicsom felkockázva, utána jött a hagyma felszelve.
Majd a paradicsomos tészta fele az egyik adagra, másik a másikra. A tetejükre fél-fél burrata sajt, na meg az elmaradhatatlan serrano sonka csíkok - meg lehet még locsolni egy kis balzsaemecettel, még tutibb lesz, és amúgy tökéletes mellé egy kis hideg fehérbor. Jó étvágyat! (Pasiknak lehet egész burrata is, de mivel magas a kalóriatartalma, én maradnék a feleknél:) )