Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Reform Muszaka

2019. március 05. - fuf87

image2_5.jpeg

Na ez az a kaja, amiből már két verziót gyártottam, ez a harmadik. Szerintem nem kell ragozni, mennyire szeretjük. A másik kettőt mindenesetre itt találjátok:

https://fruzsifoz.blog.hu/2015/09/14/low_carb_muszaka

http://fruzsifoz.blog.hu/2014/04/28/a_gorog_konyha_erintese_mousaka 

Na de lássuk az aktuális kedvencet. Diétába mértékkel és ésszel beilleszthető, kiadós, a pasik is szokták szeretni, az én férjem imádja. 

Hozzávalók:

- 1kg darált husi 

- 4-5 paradicsom

- 2 padlizsán

- 5-6 édesburgonya

- 2 vöröshagyma

- 2 dl paradicsomszósz (én anyósom házi verzióját használtam)

- 8 gerezd fokhagyma

- só

- bors

- fahéj

tetejére: reszelt sajt (ízlés szerint)

Besamelhez:

- 5 dkg LM vaj

- 3 ek paleo liszt (pl Szafi, de zabpehelyliszt is jó, vagy rizsliszt)

- 4 dl LM/kókusztej

- kevés só és szerecsendió

Elkészítés:

Karikákra vágom az édeskrumplikat, ill. a padlizsánokat, a krumplikat 30 percig 200 fokon, a padlizsánokat 20 percig ugyanilyen hőfokon előre megsütjük, elkerülendő, hogy bármi kemény, vagy félkész maradjon. Közben a paradicsomokat is karikázom és félreteszem.

A kockára vágyott vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és fűszerezünk: só, őrölt bors, fahéj, esetleg kis római kömény, majd jöhet hozzá a paradicsom, addig rotyogtatom, amíg a hús el nem készül.

Elkészítem a besamelt: felolvasztom a vajat, jöhet rá a liszt, lassú tűzön csináljuk, különben csúnya vége lesz, majd felöntöm a tejjel, fűszerezek és addig kavargatom, míg be nem sűrűsödik.

Majd fogok egy tepsit és elkezdtem rétegezni a dolgokat: édesburgonya, besamel, darált hús, padlizsán, paradicsom, besamel és így tovább, míg el nem fogy. A tetejére besamel és sajt, majd 30 perc, 200 fok. Utána pedig jó étvágyat :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr2314560212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása