Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Sertés-brokkoli stir fry

2024. május 02. - fuf87

image0_24_1.jpeg

Egy csóri brokkoli árválkodott a hűtőben, már aggódtam, hogy teljesen elcsoffad, így sürgősen tennem kellett valamit, mivel vettem szűzérmét, rájöttem, hogy lehetne ezeket valami módon egy jó kis, spéci ázsiai fogásban kombinálni, és milyen igazam volt, az eredmény nagyon tuti lett!

Hozzávalók:

- 1 fej brokkoli

- 60g nyers gyömbér

- 6 gerezd fokhagyma

- 1 kg sertés szűzérme

- 250g basmati rizs (szárazon mérve)

- 50 ml szójaszósz (spar/aldi/lidl)

- 20g rizsecet (spar)

- 30g keményítő

- 200 ml víz

- 1 db leveskocka

- szezámolaj (ha nincs, lehet másfajta is)

A rizset enyhén sós vízben megfőzöm és hagyom kihűlni.

Vágjuk fel a sertésszűzet szimmetrikus kis kockákra, majd öntsük nyakon a szójaszósz felével, adjuk hozzá a rizsecetet és a keményítőt, keverjük össze és hagyjuk kicsit így pácolódni. Készítsük el a szószunkat: készítsünk alaplevet a 200 ml vízből és a leveskockából, adjuk hozzá a szójaszósz másik felét. 

Hevítsünk fel wokot, benne az olajjal, majd jöhet bele a fokhagyma szeletekre vágva és a friss gyömbér felaprítva, addig sütöm őket közepes fokozaton, amíg elkezdenek felszállni az illatok és ki is szedem őket. 

A brokkolit mossuk meg alaposan, majd szedjük apró rózsákra és a wokban pirítsuk meg, kábé 5-6 percet, úgy a legjobb, ha még kicsit ropogós marad, de már félig meg is puhult. 

Majd a forró wokba mehet a husi, jól megpirítjuk. Mikor már kezd puhulni a husi, és kialakult rajta egy crispy kéreg, hozzáadom a brokkolit és a szószt, az előzetesen megpirított gyömbért és fokhagymát, és elkezdem rotyogtatni együtt, amíg a husi jó lesz.

image1_8_2.jpeg

Majd a végén összekeverem a rizzsel, és kész is. Isteni, autentikus íze lett, nagyon kiadós is. Ajánlom :)

image2_5_3.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr4718393137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása