Szerintem sokan szeretünk rendeni a Pad Thaiból egy jó Burmát, vagy enni az ázsiaiban egy jó wokos-csirkés egytálat, ami picit csíp, jól laksz vele és van egy extra, ázsiai ízvilága, meg egy borsos ára, nos a jó hír, hogy otthon is különösebb extra effort nélkül reprodukálható ez a kaja, és még kiadós is, ebből mi kábé fejenként 3x biztos ettünk, de lehet 4x is-ergó ez a win-win szitu klasszikus iskolapéldája :)
Maga a recept csirke helyett készítehtő bármilyen más husival, tofuval vagy garnélával/egyéb tengeri herkentyűvel is :)
Hozzávalók:
- 235g száraz basmati rizs
- 1 csomag Wok Thai zöldség (mirelit)
- 1 kg csirkemellfilé
- 2 közepes vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 50 g nyers gyömbér
- 2 tojás
- 4-5 ek szójaszósz
- 4-5 teryaki szósz (Tescoban vagy Intersparban is kapható)
- 1 csokor zöldhagyma
- kevés olívaolaj
A rizst megfőztem, félretettem, enyhén megsóztam. Egy wokban kevés olívaolajat hevítettem, majd hozzáadtam a felaprított fokhagymát, vöröshagymát és az apróra reszelt gyömbért, ezt így pirítottam pár percig, majd jöttek a fagyasztott zöldségek, a szójaszósz és 3-4 percig így sütöttem őket. Majd hozzáadtam a főtt rizst és a teryaki szószt, és ráütöttem a két tojást, elkezdtem kevergetni, hogy a tojás is szépen belesüljön, közben folyamatosan kóstoltam, hogy passzoljon az ízvilág az én ízlésemhez. (nyilván lehet hozzá több szója-vagy teryaki szószt adni, én így szeretem.) A csirkét felkockáztam és egy külön edényben kevés olívaolajon lepirítottam, sóztam, borsoztam, majd beleforgattam a sült rizsbe, tálalásnál friss zöldhagymát aprítottam rá. :) Jó étvágyat:)