Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Tépett csirkehúsleves

avagy náthásan/másnaposan/vasárnap mit együnk

2022. október 16. - fuf87

image1_9_1.jpeg

Szóval én nem a klasszik csirkehúslevest főzöm mindig, van ez a verzió is, kicsit roppanós zöldségekkel, kicsit gyorsabb, rohanósabb, az urbánus 21. századibb variáció, és mi imádjuk, mert szeretünk vasárnap későn nekiállni a kajának, és ezt ráérsz 10 után is odatenni, dél körül tuti eszed. (Szerintem érdemes lefagyasztani 1-1 adagot, hiszen egy durvább másnap, vagy egy megfázás esetén életmentő lehet) Ez kezdő háziasszonyoknak is tuti sikerélmény lesz, semmi bonyodalom vagy stressz, csak egy lélekemelő leves vasárnapra. Vagy bármilyen egyéb napra :)

Hozzávalók:

- 80 dkg csirkemellfilé

- 3 nagy sárgarépa

- 3 nagy fehérrépa

- 1/2 zellergumó

- 2 zsenge karalábé

- 5-6 gerezd fokhagyma

- 2 fej vöröshagyma

- 2 leveskocka

- só

- bors (őrölt és szemes)

- víz

Opcionálisan: tészta külön főzve mellé, friss metélőhagyma/petrezselyem, csipős zöldpaprika frissen belekarikázva

Felrakom a vizet egy fazékban (jó nagy fazék legyen), majd a csirkemelleket 2 darabba vagdosom és beleteszem a vízbe 2 egész vöröshagyma és kevés só társaságában, mehet bele pár szem bors is, főzöm 40-50 percet, addigra kábé megfőnek, közben a képződő habot leszedegetem. Amikor jó a hús, kiszedem egy tányérra, hagyom hűlni.

image3_6_2.jpeg

Közben a fazékba a megmaradt főzővízhez adom az apróra vágott leveszöldségeket és a fokhagymagerezdeket megpucolva (sárga-és fehérrépa, karalábék, zeller), arra figyelek, hogy jó apróra vágjam őket. Ha a husi kihűlt, kézzel cafatokra tépkedem, és félreteszem, kábé így fog kinézni.

image2_8_1.jpeg

Közben bedobom a két leveskockát (igen kövezzetek meg, de nem mindig van itthon kész alaplé a fagyóban.), sózom, borsozom, hagyom főni a zöldségeket. Mikor már nagyjából puhák a zöldségek, de kicsit még roppannak, akkor hozzáadom a kézzel cafatokra tépkedett csirkemelldarabokat, főzöm még 5 percet a levest és kész is van.

Tálalásnál én karikázott hegyes erős paprikát dobtam bele és egy kevés metélőhagymát, Gábornak természetesen főztem hozzá tésztát is, isteni finom lett, próbáljátok ki :)

image0_16.jpeg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr5517955646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása