Szóval a csirkemell mindig jól variálható alapanyag, érdemes újabb és újabb köntösbe öltöztetni, és megnézni, hogy áll neki. A köretekkel meg konstans újítani kell, mert nagyon rá lehet unni a jól bevált sémákra. Én ezektől a rikító zöld köretektől korábban mindig tartottam, ne kérdezzétek miért, de nem voltak szimpatikusak, de idővel ez megváltozott bennem, feldobják az étkezéseket, színt visznek a napba, és nem mellesleg nagyon egészségesek is tudnak lenni.
Hozzávalók:
A zöldborsópüréhez:
- 1 kg mirelit zöldborsó
- 50g vegán Rama / vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- 100g mandulatej
- 1 lime leve
A húshoz:
- 1 kg csirkemellfilé
- 1/2 üveg zöld pesto
- 4 nagyobb paradicsom
- 1 cs mozzarella sajt
- só, bors
- olívaolaj
A salsához:
- 3 nagyobb paradicsom
- 1 kisebb lilahagyma
- 1 csokor koriander (ha nincs friss, megteszi a szárított is!)
- só, bors
- 150g kukorica (főtt)
Szóval a sütőt bekapcsolom 180 fok légkeverésre, a csirkemelleket sóval és frissen őrölt borssal ízesítem, majd mindkét oldalukat megkenem zöld pestóval, a tetejükre paradicsomkarikákat fektetek, megöntözöm őket olívaolajjal és mehetnek sülni fél órára, az utolsó 5 percre rájuk teszem a mozzarella szeleteket és még visszatolom őket kicsit, amíg a sajt megolvad, a csirkét hagyom kihűlni, hogy a szaft benne maradjon, mielőtt felvágom.
A püréhez a zöldborsót forrásban lévő vízbe öntöm és főzöm 10 percet, majd gyorsan hideg vízzel átmosom és hideg vízben hagyom 5 percre. (így marad meg a szexis rikító zöld színe) Ezt követően egy tálba öntjük, majd jöhet hozzá az apróra vágott fokhagyma, a bazsalikom, az olvasztott vaj, majd botmixerrel lepürésítem, közben hozzáadom a lime levét és a mandulatejet és lassan összedolgozom.
A salsához a paradicsomot kicsi kockákra vágom, majd hozzáadom az aprított koriandert, sózom, borsozom, végül, de nem utolsósorban hozzákeverem a főtt kukoricát és az apróra vágott lilahagymát. Jó étvágyat :)