Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Pestós csirkemell zöldborsópürével és korianderes-kukoricás salsával

avagy ne féljünk a rikító zöld köretektől :)

2022. szeptember 14. - fuf87

image1_7_1.jpeg

Szóval a csirkemell mindig jól variálható alapanyag, érdemes újabb és újabb köntösbe öltöztetni, és megnézni, hogy áll neki. A köretekkel meg konstans újítani kell, mert nagyon rá lehet unni a jól bevált sémákra. Én ezektől a rikító zöld köretektől korábban mindig tartottam, ne kérdezzétek miért, de nem voltak szimpatikusak, de idővel ez megváltozott bennem, feldobják az étkezéseket, színt visznek a napba, és nem mellesleg nagyon egészségesek is tudnak lenni.

Hozzávalók: 

A zöldborsópüréhez:

- 1 kg mirelit zöldborsó

- 50g vegán Rama / vaj

- 5 gerezd fokhagyma

- 1 csokor friss bazsalikom

- 100g mandulatej

- 1 lime leve

A húshoz:

- 1 kg csirkemellfilé

- 1/2 üveg zöld pesto

- 4 nagyobb paradicsom

- 1 cs mozzarella sajt

- só, bors

- olívaolaj

A salsához:

- 3 nagyobb paradicsom

- 1 kisebb lilahagyma

- 1 csokor koriander (ha nincs friss, megteszi a szárított is!)

- só, bors

- 150g kukorica (főtt)

Szóval a sütőt bekapcsolom 180 fok légkeverésre, a csirkemelleket sóval és frissen őrölt borssal ízesítem, majd mindkét oldalukat megkenem zöld pestóval, a tetejükre paradicsomkarikákat fektetek, megöntözöm őket olívaolajjal és mehetnek sülni fél órára, az utolsó 5 percre rájuk teszem a mozzarella szeleteket és még visszatolom őket kicsit, amíg a sajt megolvad, a csirkét hagyom kihűlni, hogy a szaft benne maradjon, mielőtt felvágom.

A püréhez a zöldborsót forrásban lévő vízbe öntöm és főzöm 10 percet, majd gyorsan hideg vízzel átmosom és hideg vízben hagyom 5 percre. (így marad meg a szexis rikító zöld színe) Ezt követően egy tálba öntjük, majd jöhet hozzá az apróra vágott fokhagyma, a bazsalikom, az olvasztott vaj, majd botmixerrel lepürésítem, közben hozzáadom a lime levét és a mandulatejet és lassan összedolgozom.

image2_7_1.jpeg

A salsához a paradicsomot kicsi kockákra vágom, majd hozzáadom az aprított koriandert, sózom, borsozom, végül, de nem utolsósorban hozzákeverem a főtt kukoricát és az apróra vágott lilahagymát. Jó étvágyat :)

image0_14.jpeg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr9917916105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása