Most már a hétvégi menühöz egy leves is dukál, mert ősz van, és kívánja az ember, ha máskor nem, legalább vasárnap főzzünk levest és akkor még marad hétfőre és keddre is a jó kis home office-os ebédhez. Szerintem ez egy különösen finom leves, önmagában is, átmelegíti a lelket és a testet is.
Hozzávalók:
-1 kg kápia paprika
-2 közepes vöröshagyma
-5 gerezd fokhagyma
-só, bors, római kömény
-4 ek balzsamecet
-2 leveskocka
-víz
-1 dl vegaföl/növényi tejszín
A paprikákat bedobtam az airfryerbe (lehet sütőben is) 200 fokra fél órára, néha megforgattam őket. Az idő elteltével lehúztam róluk a fóliaszerű héjukat, majd egy tálba gyűjtöttem a husúkat.
Az apróra vágott hagymát megdinszteltem kevés olajon, majd hozzáadtam a paprikákat, sóztam, borsoztam, köményeztem, és megküldtem balzsamecettel.
Majd felöntöttem vízzel (kb 1,5-2l), beledobtam 2 leveskockát és hagytam felforrni, majd botmixerrel összeturmixoltam, és hozzáadtam a vegafölt, még egyet rottyantottam rajta és kész is volt.
Második fogásnak szilvásgombócot készítettem utána. Recept hamarosan :)