Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Libamell, vörösboros körte, sütőtök

2020. november 14. - fuf87

image3_12.jpeg

A múlt héten online olvasgatásaim során bukkantam erre a receptre a nlcafé-n, minimálisan variáltam, zseniálisan finom lett, köszönet érte. Mivel idén nem nagyon fogunk étteremben Márton napozni, így itt a lehetőség, hogy magunknak hozzuk el az élményt :) a Lidl-ben nagyon szép libatartozékokat lehet beszerezni, mi idén tényleg hibrid libamelleket szereztünk, óriásiak voltak!

Hozzávalók:

a madárhoz:

- 4 db bőrős libamell 

- só, bors

- füstölt paprika

- kakukkfű

- rozmaring

-30-40 dkg édes koktélparadicsom

a körethez:

- 1 kisméretű sütőtök (kb fél-1 kg)

- 4-5 burgonya

- 2 ek vegaföl (tejföl azoknak, akik esznek tejterméket)

-só, bors

a részeges körtékhez:

- 3 körte (Alexander)

- 3-4 dl vörösbor 

- szegfűszeg

- fahéj

- csillagánizs

A köretről: főzzük meg sós vízben a kockára vágott krumplit és tököt, öntsük le a vizet, ha megpuhult, majd pürésítsük le botmixerrel, adjunk hozzá egy kevés vegafölt/tejfölt. sózzuk, borsozzuk, tegyük félre.

image5_12.jpeg

A körtéket hámozzuk meg, vágjuk ki a magos részt, majd tegyük őket egy fazékba, öntsük fel annyi vörösborral, amennyi ellepi, dobjunk bele 4-5 szem szegfűszeget, 2 csillagánizst és egy darab fahéjat. (nekem utóbbiből csak őrölt volt, az is oké bele) Hagyjuk főni, míg el nem kezd puhulni, de ne főzzük túl, roppanósan puha az igazi. :) A maradék bort igyuk meg, de meg lehet a főzőlének szolgálót is inni, igaz sok alkohol nem lesz benne, mert kifő, de finom :)

image6_8.jpeg

image7_9.jpeg

image8_4.jpeg

A husikat megmossuk, szárazra töröljük, majd beirdaljuk a bőrös felüket, jól megfűszerezzük, majd felhevítünk egy száraz serpenyőt, és mindkét oldalukat sütjük lájtosan 4-5 percig, amíg szépen megpirulnak és zsírt engednek.

image0_11.jpeg

image1_16.jpeg

image2_12.jpeg

Közben a sütőt felfűtjük 180 fokra, majd egy sütőpapírral kibélellt tepsibe helyezzük a megpirult melleket, koktélparadicsomokkal körbepakoljuk őket, ill. megöntözzük a mellekből kiolvadt zsírral és sütjük őket 15-20 percig.

image4_7.jpeg

Ezt követően pihentessük a husit kicsit, kb 10-15 percet, ezáltal omlósabb lesz, majd vágjuk vékony szeletekre.

image12_4.jpeg

Én így tálaltam:

image10_3.jpeg

Jó étvágyat :)

UI: vörösborral pompás lesz :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr8316285418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása