A múlt héten online olvasgatásaim során bukkantam erre a receptre a nlcafé-n, minimálisan variáltam, zseniálisan finom lett, köszönet érte. Mivel idén nem nagyon fogunk étteremben Márton napozni, így itt a lehetőség, hogy magunknak hozzuk el az élményt :) a Lidl-ben nagyon szép libatartozékokat lehet beszerezni, mi idén tényleg hibrid libamelleket szereztünk, óriásiak voltak!
Hozzávalók:
a madárhoz:
- 4 db bőrős libamell
- só, bors
- füstölt paprika
- kakukkfű
- rozmaring
-30-40 dkg édes koktélparadicsom
a körethez:
- 1 kisméretű sütőtök (kb fél-1 kg)
- 4-5 burgonya
- 2 ek vegaföl (tejföl azoknak, akik esznek tejterméket)
-só, bors
a részeges körtékhez:
- 3 körte (Alexander)
- 3-4 dl vörösbor
- szegfűszeg
- fahéj
- csillagánizs
A köretről: főzzük meg sós vízben a kockára vágott krumplit és tököt, öntsük le a vizet, ha megpuhult, majd pürésítsük le botmixerrel, adjunk hozzá egy kevés vegafölt/tejfölt. sózzuk, borsozzuk, tegyük félre.
A körtéket hámozzuk meg, vágjuk ki a magos részt, majd tegyük őket egy fazékba, öntsük fel annyi vörösborral, amennyi ellepi, dobjunk bele 4-5 szem szegfűszeget, 2 csillagánizst és egy darab fahéjat. (nekem utóbbiből csak őrölt volt, az is oké bele) Hagyjuk főni, míg el nem kezd puhulni, de ne főzzük túl, roppanósan puha az igazi. :) A maradék bort igyuk meg, de meg lehet a főzőlének szolgálót is inni, igaz sok alkohol nem lesz benne, mert kifő, de finom :)
A husikat megmossuk, szárazra töröljük, majd beirdaljuk a bőrös felüket, jól megfűszerezzük, majd felhevítünk egy száraz serpenyőt, és mindkét oldalukat sütjük lájtosan 4-5 percig, amíg szépen megpirulnak és zsírt engednek.
Közben a sütőt felfűtjük 180 fokra, majd egy sütőpapírral kibélellt tepsibe helyezzük a megpirult melleket, koktélparadicsomokkal körbepakoljuk őket, ill. megöntözzük a mellekből kiolvadt zsírral és sütjük őket 15-20 percig.
Ezt követően pihentessük a husit kicsit, kb 10-15 percet, ezáltal omlósabb lesz, majd vágjuk vékony szeletekre.
Én így tálaltam:
Jó étvágyat :)
UI: vörösborral pompás lesz :)