Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Sült oldalas gyömbéres sárgarépás burgonyapürével

2015. november 02. - fuf87

f8.jpg

Amikor 4 órakor még az irodában ülsz, és elkezd sötétedni, az azért fájdalmas, na de amikor 5 körül a kocsid felé sétálsz és sötét van, az gyilkos. Korgó gyomorral hazabumlizol a dugóban, és azon kattogsz a forgalom miatti anyázás mellett, vajon mit tegyél az asztalra vacsira, ami finom, különleges és laktat, nem mellesleg másnap még csomagolhatsz és vihetsz belőle a dolgozóba is. 

Egy időben mellőztem az oldalast és hasonló húsokat a konyhából teljes mértékben, mert ugye a koleszterin, meg tocsog a zsírban meg blablabla. De ugye akkor még nem zengett mindenhol az, hogy zsírral főzni 10x egészségesebb, mint olajjal, na de hogy még a diétába is beilleszthető, ez már tényleg hihetetlen, pedig igaz! Szóval úgy bevágtam az oldalast a kis bevásárló kosaramba, mint a huzat, Gábor nagy örömére :) Na de lássuk, hogy készítettem el.

Hozzávalók:

A húshoz:

-1-1.5 kg oldalas ( ne feledjük, hogy rendesen összeesik sütés közben, szóval a méret ne tévesszen meg senkit.)

- só, bors, kakukkfű (utóbbiból jó, ha van friss ágacskánk, mert úgy még tutibb, bár most nekem se volt, szóv al tökéletes a szárított is)

- 2 fej fokhagyma (igen, tudom, hogy baromi soknak hangzik, de az oldalas legalább úgy szereti a fokhagymát, mint ahogy én imádom írásba önteni a receptjeimet:) )

- sertés/kacsazsír a sütéshez

A körethez:

- fél kiló sárgarépa

- fél kiló krumpli

- 4-5 gerezd fokhagyma

- 3-4 cm-es gyömbérdarabka lereszelve

- 3-4 ek barbecue szósz

- 1 dl tejszín

-só, bors, kevés római kömény

- bébispenót

f1_2.jpg

A húsokat elvágjuk a csontok mentén, tetszőleges méretet választva. Majd besózzuk, beborsozzuk, ne spóroljunk a fűszerezésnél. A két fej fokhagymát összezúzzuk, kevés olajat adunk hozzá, majd egy a húsok mindkét oldalát jól megkenjük a fokhagymás masszával. Majd jöhet a kakukkfű.

f2_2.jpg

f3.jpg

f4.jpg

160 fokos sütő, 60-90 perc, csekkolgassuk. Először alufóliával lefedve tegyük be, majd egy órát követően vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg a tetejét.

A sárgarépákat meglocsolom egy kis olívaolajjal, rájuk dobom a 4-5 gerezd fokhagymát. Fél óra alatt készre sütöm, majd pürésítem, jöhet hozzá a gyömbér, a barbecue és a fűszerek. A krumplikat megfőzöm, botmixerrel itt is pürésítek, hozzáadom a tejszínt és kevés sót. 

f5.jpg

f6.jpg

f7.jpg

Tálalásnál rittyentsünk egy kis "Picasso-t" a tányérunkra, azaz szépen vegyítsük egyenlő arányban a répa illetve a burgonyapürét. A hús mellé még adhatunk egy kis bébi spenótot is. Tuti siker, és az illatok, azt hiszem, önmgaukért beszélnek:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr768041648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása