Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Joghurtos padlizsán

2015. július 28. - fuf87

1_24.jpg

Kánikulában, ötven fokban, ájuláshoz közeli állapotban, vagy valami könnyedebb fogásra vágyva - ezekben az esetekben remek választásnak tartom a joghurtos padlizsán elkészítését. Minimális ráfordítás mind anyagilag, mind time management ügyileg, mégis maximális élvezet. Szóval lássunk egy nyári villámkaját :)

Hozzávalók:

- 2 közepes méretű padlizsán

- só, frissen őrölt bors

- 7-8 gerezd fokhagyma

- 3-4 dl krémes görög joghurt

- friss petrezselyem

- 1-2 ek kókuszzsír

A padlizsánokat megmosom, félbevágom, majd kisebb bemetszéseket ejtek rajtuk, besózom, borsozom őket, és hagyom állni egy fél óra erejéig, így a keserű lé a só hatására kifolyik.

3_21.jpg

Majd ezt követően jól átmosom őket, és kicsi kockákra szeletelem a padlizsánokat.

5_18.jpg

Közben előkészítem a fokhagymát is, mert sose feledjük, a padlizsán nagyon szereti a fokhagymát :)

44_2.jpg

Kevés kókuszzsírt felhevítek egy serpenyőben, majd hozzáadom az összezúzott fokhagymagerezdek felét, majd ehhez jöhetnek a padlizsánkockák.

5_19.jpg

6_15.jpg

7_13.jpg

Még jöhet rá egy kis frissen őrölt feketebors, és egy fedő, negyed óra párolást követően, amikor már szépen megbarnultak, fonnyadtak a kockák - hozzáadom a krémes görög joghurtot és a friss petrezselymet, összeforgatom, hagyom egyszer felrottyanni, majd félrehúzom a serpenyőt, és hozzáadom a zúzott fokhagyma másik felét is.

8_11.jpg

9_8.jpg

10_5.jpg

Ez mehet a hűtőbe, 4-5 óra múlva készen is van a mennyei fogás. Szerintem önmagában is igazán finom, de húshoz, pitához is lazán ajánlom.

11_15.jpg

Egy pohár fehér bor még remek kiegészítés lehet. Jó étvágyat :)

Mivel nekünk már megint állati sok padlizsánunk volt otthon, mert Anyóséknál terem,így még egy gyors padlizsánkrémet is összeütöttem. Ennek receptjét az előételek közt megtaláljátok, íme a link:

http://fruzsifoz.blog.hu/2014/08/11/juhturos_padlizsankrem 

2_22.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr247656314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása