Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Füstös csirkenyársak

2015. július 21. - fuf87

g1_1.jpg

Na igen, így július derekán már keményen izzanak a kerti sütők, így nem meglepő, hogy hétvégén ez nálunk sem zajlott másképp. Ez a fogás amilyen egyszerűen elkészíthető, annyira finom, szóval utólagos köszönet érte Anyósomnak - mert ezúttal ő volt a séf. :)

Hozzávalók:

- 70-80 dkg csirkemell

- fokhagyma

- kevés fehérbor

- 40-50 dkg erdélyi szalonna

- néhány fej vöröshagyma

- néhány cukkini

- szárnyas fűszerkeverék (bármilyen ízesítés. kinek mi a szimpatikus)

Elkészíthetjük csak csirkés-szalonnás verzióban is, és megcsinálhatjuk a hagymás-cukkinis kiegészített  verziót is. Mindkettő isteni. Ami fontos, hogy a kockára vágott húst a hagymával, fokhagymával ,kevés borral és a fűszerekkel pácoljuk már be előző este, ha lehetőségünk van rá. A sima húsos-szalonnás verziót tepsiben sült zöldségekkel, míg a hagymás cukkiniset amerikai uborkasalátával fogyasztottuk. Hozzátenném, ez a fogás elkészíthető sütőben, és szobagrillen is, bár tény, hogy a füstös ízt a kerti grill adja elsősorban. (Habár....úgy hallottam a Culinarisban lehet olyan spray-t kapni, amivel füstös ízt kölcsönözhetünk bármilyen fogásnak, függetlenül attól, hogy hol készül.)

Az elkészítés roppant egyszerű, miután a hús eleget pácolódott, feltűzködjük a kockákat, a szalonnákat, és a zöldségeket kis hurkapálcikákra/nyársakra, majd alufóliába tekerjük őket.

g2.jpg

g3.jpg

Kinti sütésnél akkor jó, ha az alufólia kezd sötétedni, és persze forgassuk is őket.

g4.jpg

Sütőben/Odakint egy idő után vegyük le az alufóliát, ha már megpuhult a hús, hogy pirulhasson egy keveset.

g5.jpg

g6.jpg

A köretekről:

a)

Sült zöldségek:  

g8.jpg

Többek között azért szeretem a nyarat, mert ilyenkor mindig zöldségdömping van, így könnyedén gyárthatunk efféle ételeket. Mi ezúttal paradicsomot, cukkinit, padlizsánt, lila hagymát dobtunk be a sütőbe egy 30-40 percre aszalódni, majd még zöld és fekete olívabogyót dobtunk rá. 

b)

Amerikai uborkasaláta: 

g7.jpg

Ez egy szintén egyszerű és nagyszerű köret ebben a rekkenő hőségben. Anyósom azt tanácsolja, készítsük már el 1-2 nappal hamarabb, így még jobban össze tudnak érni az ízek. Osztom a véleményét :)

Hozzávalók:

- 2-3 kígyóuborka (nem kell meghámozni)

- 2-3 vöröshagyma

- 3 ek xilit/cukor (érzéssel)

- 2-3 ek ecet (szintén érzéssel)

Szerintem mindkét tányér mennyeien fest, nem? :)

t1_2.jpg

 t2_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr787640968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása