Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Tavaszi kuszkuszos csirkés egytál

2015. április 13. - fuf87

11_10.jpg

Hazatérve Isztambulból egy dolog biztos, kebabot nem akarunk látni minimum egy évig, ha nem tovább. Amikor Húsvét hétfőn megékeztünk a reptérről, evidens volt, hogy rendelünk mert főzni nem volt humorunk, de kedden megjött az ingerencia, meg a vágy a saját főztünk iránt. Nehéz étel nem kellett, de valami friss, pezsdítő annál inkább, így született meg ez a recept, amihez a következő dolgok szükségeltetnek:

- 80-85 dkg csirkemell

- 300 g kuszkusz 

- 1 leveskocka

- 1 fej brokkoli

- 2 kaliforniai paprika (piros & zöld az esztétikum kedvéért)

- 1 nagy fej vöröshagyma

- 7-8 gerezd fokhagyma

- 3-4 ek török csirke fűszerkeverék (én ezt használtam, de bármilyen keleties fűszerkeverék mehet hozzá, finom lesz vele.)

- 1 konzerv ananász

- 1/3 Rama

- só, frissen őrölt bors

Kezdésnek főzzük meg a brokkolit enyhén sós vízben, majd tegyük félre. Olvasszunk meg a margarint egy wokban, majd adjuk hozzá a kockára vágott vöröshagymát és kicsit később jöhet rá a fokhagyma is. Ha megaszalódtak első versenyzőink, adjuk hozzá az apróra vágott kaliforniai paprikát,és hagyjuk kicsit párolódni a zöldségeket.

112_4.jpg

113_3.jpg

Ezt követően jöhet a kockára vágott hús és a fűszerkeverék.

114_3.jpg

115_3.jpg

Persze kóstoljunk és igény szerint sózzunk, borsozzunk is. Ha a hús jó, hozzáadhatjuk az ananászt és a párolt brokkoli darabokat is.

116_2.jpg

117_2.jpg

118_1.jpg

Időközben készítsük el a kuszkuszt. (Én leveskockát tettem a vízbe, amivel nyakon öntöttem.) Majd egyszerűen keverjük hozzá a kuszkuszt is a húshoz, mindenkinek jó étvágyat, szeretni fogjátok. Nagy előnye, hogy sok hűhót nem igényel, egészséges, kímélő és igazán ízletes :)

119_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr347357944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása