Hazatérve Isztambulból egy dolog biztos, kebabot nem akarunk látni minimum egy évig, ha nem tovább. Amikor Húsvét hétfőn megékeztünk a reptérről, evidens volt, hogy rendelünk mert főzni nem volt humorunk, de kedden megjött az ingerencia, meg a vágy a saját főztünk iránt. Nehéz étel nem kellett, de valami friss, pezsdítő annál inkább, így született meg ez a recept, amihez a következő dolgok szükségeltetnek:
- 80-85 dkg csirkemell
- 300 g kuszkusz
- 1 leveskocka
- 1 fej brokkoli
- 2 kaliforniai paprika (piros & zöld az esztétikum kedvéért)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 7-8 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek török csirke fűszerkeverék (én ezt használtam, de bármilyen keleties fűszerkeverék mehet hozzá, finom lesz vele.)
- 1 konzerv ananász
- 1/3 Rama
- só, frissen őrölt bors
Kezdésnek főzzük meg a brokkolit enyhén sós vízben, majd tegyük félre. Olvasszunk meg a margarint egy wokban, majd adjuk hozzá a kockára vágott vöröshagymát és kicsit később jöhet rá a fokhagyma is. Ha megaszalódtak első versenyzőink, adjuk hozzá az apróra vágott kaliforniai paprikát,és hagyjuk kicsit párolódni a zöldségeket.
Ezt követően jöhet a kockára vágott hús és a fűszerkeverék.
Persze kóstoljunk és igény szerint sózzunk, borsozzunk is. Ha a hús jó, hozzáadhatjuk az ananászt és a párolt brokkoli darabokat is.
Időközben készítsük el a kuszkuszt. (Én leveskockát tettem a vízbe, amivel nyakon öntöttem.) Majd egyszerűen keverjük hozzá a kuszkuszt is a húshoz, mindenkinek jó étvágyat, szeretni fogjátok. Nagy előnye, hogy sok hűhót nem igényel, egészséges, kímélő és igazán ízletes :)