Mivel még augusztusban elhatároztuk, elkezdjük a budapesti street food helyek feltérképezését, ideje volt egy újabbat bepróbálni, és mivel pénteken társasággal mozdultunk ki egy kis esti tivornyára, gondoltuk, egy hamburgerrel kellene megágyazni a később elfogyasztandó alkoholos italoknak, így történt, hogy Anett, Bálint, Gábor és jómagam ellátogattunk a Hercegprímás utcában található Jack's Burgerbe.
Ahhoz képest, hogy péntek este volt, nem mondanám, hogy tolongtak az éhes arcok, bár voltak páran, az tény. (de csak a teraszként funkcionáló néhány asztalnál, az alagsor tátongott az ürességtől...)Belépve tágas tér fogadott bennünket, ahol L alakú pult mögött ügyködtek a szakácsok, illetve egy fiatal lány a pénztárnál. tetszett a letisztult design, a sok kő ill. fa felhasználása.
Az árakról, csak annyit, hogy szerintem teljesen rendben vannak, nem elrugaszkodott, sőt azt mondanám, pénztárcabarát, és ne felejtsük el, a hamburgerekhez jár a sült krumpli is automatikusan. A kínálatot böngészve, jött a vacilálás, mit együnk? Végül Jack's Burger Bacon Cheese lett, természetesen marhahúsból, kísérőnek pedig egy Heineken.
Épphogy helyet foglaltunk, amikor már mondták is a számainkat. (Hiszen rendelésnél kapunk egyet, ami alapján, ha elkészült a kaja, szólnak) A gyorsaság meglepő volt, na meg gyanús. (Nekem.) Szóval, valami tuti mirelit, a krumpli, ettől nem voltam elragadtatva, mivel annyi helyen van már házi, itt mért nincs? Plusz öntetet kértünk még, barbecue-t, ami a kis dobozos Heinz, amit a KFC-ben is adnak, ezen is meglepődtem. (Ezek nálam abszolút mínusz pontok, mégiscsak a tökéletes burgert keressük na.)
Na és itt kapott tőlem a személyzet sofort elégtelent. Miután elhangzott két szám, 267 és 268, Gábor szólt, hogy még várunk két burgert, majd az egyik "kedves" szakács reakciója egy grimasz kíséretében ez volt: De hát az már 10 perce készen van, miért nem jöttünk érte?! (Talán mert senki nem szólt?!) És természetesen érezhetően langyos volt az étel. (Talán volt néhány talomban is?) - ezt a fajta magatartást szerintem még a restiben sem engedheti meg magának a pultos, ha kérek egy alufóliába becsomagolt, enyhén kiszáradt szendvicsszerűséget 300 forintért a vonathoz sietve, mert a vendég a király. Vagy nincs igazam?
A buci édeskés, rendben volt, örültem, hogy nem óriási, és már az elején láttam, hogy problémamentesen meg fogok birkózni a mennyiséggel, anélkül, hogy a vacsi után koordinációs nehézségeim adódjanak, a krumplinál viszont megfigyeltem, hogy valakinek több, valakinek kevesebb, szemmel látható mennyiségbeli különbségekkel, ezt meglepőnek titulálnám.
A zöldségek rendben voltak, semmi kimagaslót nem említenék ezen a fronton, viszont érződött, hogy valóban friss alapanyagokkal dolgoznak. A hús finom volt, talán lehetne kicsit vaskosabb, igaz remekül harmonizált a baconnel és a hagymával, ettől függetlenül ettem már jobbat is. Amit kiemelnék az a házi szósz, na ez 10/10-es nálam. Az összkép guszta volt.
All in all, jóllaktunk, nem estem hanyatt, viszont ha abból indulunk ki, hogy egy nagy menü a Mekiben kb 1600-1800 forint körül mozog, akkor simán megéri itt enni, és még az alapanyagok és frissek,nem spórolták ki az ételből a dolgokat, naná, hogy finomabb és még csak nem is műanyag!