Egy étel, ami a gyerekkoromat idézi, amit ha egyszer elkezdesz enni, nem lehet abbahagyni, ami a maga egyszerűségével elképesztő finom és bármikor jól esik. Millió elnevezése van, kiskoromban mindig Anyukámat nyaggattam: lapcsit akarok enni! És ez most hétvégén sem volt másképp...
Nagyon gyorsan elkészül, érdemes nagyobb mennyiségben készíteni, nálunk ritkán fordul elő, hogy még másnapra is marad belőle. Eheted natúr, tejföllel, vagy pakolhatsz rá reszelt sajtot is, vagy amit tetszik. Lássuk, mi kell hozzá.
- krumpli (1kg, de lehet több is- mi 6 nagyobb krumplit használtunk)
- 1 tojás
- liszt
- 6-7 gerezd fokhagyma
- só, bors
- liszt
- olaj a sütéshez
A krumplit meghámozzuk, majd lereszeljük.
Hozzáadjuk a lisztet (pontos mennyiséget nem tudok mondani, szemre mérem, de kb 15-20dkg), a fokhagymát rányomjuk, mehet bele a tojás, a só, a bors, majd összekeverjük.
(Közepes sűrűségű masszát kapunk.)
Majd az olajat felforrósítjuk a serpenyőben, kanállal belepakolunk egy kupacot elegyengetjük, lapocskákat formázva.
Mindkét oldalát enyhén pirosra sütjük, frissen és melegen a legfinomabb.