Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Lapcsánka, tócsni, prósza, vagy ahogy Te hívod

2014. szeptember 28. - fuf87

k8.jpg

Egy étel, ami a gyerekkoromat idézi, amit ha egyszer elkezdesz enni, nem lehet abbahagyni, ami a maga egyszerűségével elképesztő finom és bármikor jól esik. Millió elnevezése van, kiskoromban mindig Anyukámat nyaggattam: lapcsit akarok enni! És ez most hétvégén sem volt másképp...

Nagyon gyorsan elkészül, érdemes nagyobb mennyiségben készíteni, nálunk ritkán fordul elő, hogy még másnapra is marad belőle. Eheted natúr, tejföllel, vagy pakolhatsz rá reszelt sajtot is, vagy amit tetszik. Lássuk, mi kell hozzá.

- krumpli (1kg, de lehet több is- mi 6 nagyobb krumplit használtunk)

- 1 tojás

- liszt

- 6-7 gerezd fokhagyma

- só, bors

- liszt

- olaj a sütéshez

A krumplit meghámozzuk, majd lereszeljük.

k2_1.jpg

Hozzáadjuk a lisztet (pontos mennyiséget nem tudok mondani, szemre mérem, de kb 15-20dkg), a fokhagymát rányomjuk, mehet bele a tojás, a só, a bors, majd összekeverjük.

k4_1.jpg

(Közepes sűrűségű masszát kapunk.)

k5.jpg

Majd az olajat felforrósítjuk a serpenyőben, kanállal belepakolunk egy kupacot elegyengetjük, lapocskákat formázva.

k6.jpg

Mindkét oldalát enyhén pirosra sütjük, frissen és melegen a legfinomabb. 

k7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr326739365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása