Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Baconbe göngyölt máj sült almával és lilahagyma salátával

2014. szeptember 24. - fuf87

máj8.jpg

Visszatérve a nyaralásból rájöttünk, hogy előző héten szénhidrát mérgezést kaptunk, mivel eszetlenül összeettünk és összeittunk mindenféle bűnös dolgokat, így arra a megállapításra jutottam, hogy ideiglenesen kicsit lájtibb fogásokat kell reprezentálnom, ha nem akarunk masszív hasi zsírpárnákat. Eme remek étel elkészítésénél a másik szempont az volt, hogy hulla fáradtak voltunk az első munkanap után, így a "minél gyorsabb annál jobb" elv érvényesült. Az elkészítési idő nem több, mint nettó fél óra, és a bónusz: még a pasik is megeszik:) :D

Amúgy nem értem, egyesek mért kapnak herótot a májtól, igaz nem néz ki túl gusztusosan nyersen, de elkészítve..baromi finom és totál egészséges. Van benne vas, cink, A-vitamin, szóval egyétek!

máj1.jpg

Hozzávalók: 

- 60 dkg csirkemáj

- 1 cs bacon

- 3 db zöld alma

- fahéj

- 3 db lilahagyma

- római kömény

- 1 dl rosé

- frissen őrölt bors

- só

- friss petrezselyem / metélőhagyma / mindkettő

A májakat megszabadítjuk a mócsingoktól, vagy a hozzá kapcsolódó szívektől, ha maradt rajtuk, és betekerjük őket a bacon szeletekbe, majd egy olívaolajjal megöntözött tepsibe helyezzük őket. Az almákat meghámozzuk, karikákra, vagy kisebb szeletekre vágjuk és a májak közé tesszük a tepsibe, tetejükre fahéjat szórunk.

máj2.jpg

A sütőt légkeverésen előmelegítjük 180 fokra, a sütési idő kábé 25 perc. Íme megsülve: (kár, hogy az illatot nem tudom megosztani Veletek)

máj5.jpg

A hagymákat nagyon vékony karikákra vágjuk/gyaluljuk. közben felrakunk forrni egy liter vizet. (Mindenkinek javaslom, kérje meg pasiját a hagymák felszeletelésére, b opció úszószemüveg, nagyon csípett.)

máj3.jpg

Kétszer leforrázzuk a hagymákat, vagy akár áztathatjuk is őket 1-2 percig. (ez kicsit kiveszi a kraftot belőlük, de mégis megmarad a jellegzetes íz és a szín.) Majd utána még egy 1 dl roséban 5 percig pároljuk.

máj4.jpg

A rosét leöntjük, jöhet rá egy kis só (én hoztam haza Dubrovnikból levendulás tengeri sót, így azt használtam), frissen őrölt bors, majd a kevés római kömény és a zöldfűszerek.

máj7.jpg

Egy pohár borral igazán finom és könnyed vacsora.

máj9.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr206726413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása