A hétvégét ismét a Balatonon töltöttük, és mivel Anyukámnak szülinapja volt, a grillezés mellett döntöttünk. Viszont mivel az utóbbi időben kicsit sok volt a "húsos-input", ezúttal zöldségek és camembert sajt kerültek a terítékre kis kertünkben, mert néha ilyen is kell. Csemege kukorica, padlizsán, cukkini, vargánya, paradicsom, paprika, hagyma és karikákra vágott krumpli képezték a zöldségköretet, és a meggrillezett sajt tette fel az i-re a pontot.
Végtelenül egyszerű elkészítés, még elégedettebb mosolyok.
Fűszervajas csemege kukorica:
- 2-3 közepes méretű csemege kukorica megtisztítva
- 4-5 ek vaj
- 3-4 szár friss rozmaring
-só, bors
Mivel a vaj könnyen felveszi az ízeket, annak már csak a kreativitásunk szabhat határt, mit adunk hozzá, ezáltal milyen fűszervajat alkotunk. Akár nagyobb mennyiséget is készíthetünk belőle, hiszen a hűtőben sokáig eláll. Én ezúttal egy roppant egyszerű variációt készítettem, a vajhoz friss rozmaringot és sót kevertem. Az így kapott masszával kentem meg a friss, zsenge csemege kukoricákat, amiket több kisebb darabba vágtam, egy kis borsot szórtam rájuk, amik ezután mennyei illatfelhőben izzadták magukat készre a grillen.
Mustáros padlizsán:
- mustár
- bors, delikát
- 3-4 gerezd fokhagyma összetörve
- 2-3 közepes méretű padlizsán
Mint ahogy a múltkor is kitértem rá, a padlizsán és a mustár remek összhangot képeznek. Ezúttal még durván őrölt borsot, delikátot és egy kis fokhagymát kentem a szeletekre. Kábé fél órát hagytam őket állni, mielőtt sütésre kerültek volna.
Tejfölös cukkini:
- 1-2 cukkini
- 2 dl tejföl
- só, majoranna, oregánó
A cukkiniket tejföllel kentem meg, majd majorannával, oregánóval és sóval hintettem meg őket. 10 perc pihi után sütöttem is őket.
A vargányát, a paradicsomot, a paprikát és a hagymát csak megpirítottam a grillen és összekevertem őket.
Grillezett Camembert:
A sajt sülési ideje kábé 2-3 perc oldalanként, vigyázzunk nehogy túlsüssük, mert akkor kifolyik a belseje. Én egy főre egy egész camembert sajtot számoltam, ezúttal natúrt vettem, de választhatunk fűszereset, hagymásat is, ízlés kérdése. Tálalásnál a grillezett camembert tetejét friss petrezselyemmel hintettem meg.
A zöldségekkel és egy pohár friss, könnyed borral igazi könnyű, nyári vacsora.