Egy tuti kis vendégvárót mutatok, amit nem csak áfonyával, de bármilyen gyümivel össze lehet dobni, és tuti sikere lesz!
Hozzávalók:
- 250g áfonya
- 500g sovány túró
- 1 citrom leve és héja
- 150g 0.1%-os light joghurt
- 6 lapzselatin
- 1 tortazselé
- 300ml víz + 100ml a lapzselatinhoz
- 150g eritrit
- 3 ek vaníliaaroma
- 150g cukormentes keksz
- 120g vaj
+ egy kapcsos tortaforma
Elskő körben elkészítjük a torta alját - a kekszes réteget, a kekszet apróra töröm, majd az olvasztott vajat ráöntöm, picit összekeverem a keksszel, és lenyomkodom egy kapcsos tortaforma aljába, ezt bedobom a hűtőbe, addig amíg összedobom a túrós réteget. A túrót kicsit összetöröm egy villával, majd jöhet rá egy citrom kifacsart leve, a héja ráreszelve, a vaníliaaroma, az eritrit és a joghurt, ezeket összekeverem. Rádobom az áfonya felét, botmixerrel kicsit megküldöm, hogy kis lilás színe legyen, de maradjanak benne egész darabok is. Közben a 6 db lapzselatint egy dl vízbe áztatom, majd elkezdem melegíteni, de nem forralom fel, épp csak addig, amíg egy homogén állagot kapok. Ezt hozzáöntöm a túrós masszához, majd a túrós réteget eloszlatom a kekszes rétegen. Egy órára beteszem a hűtőbe. Majd a tortazselé jön, a port hozzákeverem 300 ml vízhez és főzöm 7-8 percig folyamatos kevegretés mellett, majd ráöntöm a torta tetejére, és eloszlatom a közepétől a széle felé haladva, és rászórom a maradék áfonyát, bedobom a hűtőbe további 2 órára, és már tálalhatom is. (még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.) Jó étvágyat!