A tegnapi napom megint a rohanásról szólt, és az arról való elmélkedésemről, mért nem lehet egy nap 30 óra? Abba annyi minden beleférne...na de komolyra fordítva a szót..a sajtokat velem összekötő köldökzsinórt nem lenne egyszerű történet elvágni. Lehet krém, kemény, penészes...who cares? Mindegyikért odáig vagyok:) Így tegnap, amikor rájöttem, hogy nettó fél órám van valami vacsit reprezentálni, megszületett a fenti recept ötlete a fejemben és nem is késlekedtem a megvalósítással, hanem ellátogattam a Sparba és ezeket vettem:
A salihoz:
- 25 dkg magyar eper (Isteni finom, érett és zamatos, nem az a hóka, amit még pár hete lehetett kapni)
- menta (friss)
- 4 csokor petrezselyem
- madársaláta
A sajthoz:
- 2 db camambert (személyenként egy), én a fokhagymás ízesítésűre voksoltam
Krumplihoz:
- 4-5 szem újkrumpli
- egy csokor petrezselyem
- vaj
- só
- bors
+
áfonyadzsem
Néha bizonyos ételek egyszerűségében rejlik a nagyszerűség. A salihoz az epret, a mentát, és a petrezselymet felaprítom és jöhet hozzá a madársali, összekeverem és bevágom a hűtőbe.
A krumplikat egészben vízben megfőzöm, majd még melegen félbevágom, egy-egy szelet vajat hagyok rájuk olvadni, majd friss petrezselymet szórok rájuk + frissen őrölt borsot és sót.
A sajtok mindkét oldalát egy kevés olívaolajon megsütöm, épp, hogy barna legyen, vigyázzunk, ha túlsütjük, kifolyik a sajt.
Tálalásnál a krumplik tetejére áfonyadzsemet halmozok.
Kísérőnek egy pohár rosé / fehér bor excellent.
Jó étvágyat :)