Közel van és tök finom. Ez jutott eszembe, amikor tegnap Gáborral hazafelé tartottunk egy hosszú nap után, és azon morfondíroztam, mi legyen vacsira. Ez egy ízig-vérig traditional balkáni étterem, egyedi ízvilággal, ami grátisz, hogy kvázi "gyorsétterem", így ha farkaséhes vagy, nem kell magas fordulatszámon pörgő nyálelválasztással várni a pincért. Az ételeket frissen gyúrják, sütik, a szakácsok pedig Szerbiából érkeztek. A hely megkapta a Dining Guide-tól a legjobb egzotikus kifőzdének járó díjat, ezzel egyetértek. Egy dologba tudok belekötni, az pedig a location, de hát semmi és senki nem lehet tökéletes, nem?
Két opció van: ott eszed / elviszed. Az ottevés is teljesen jó választás, az étterem mediterrán hangulata kellemes aláfestést szolgáltat egy laza vacsihoz.
Mi az utóbbi mellett döntöttünk, mert otthon négylábú barátném már tűkön ülve várta a gazdit. Az étlap nem túl nagy, viszont ami rajta van, az magáért beszél, mi ezúttal Plejskavicát választottunk Montenegrói Gurman módra, hogy ez mit is takar pontosan? Sajttal és baconnal töltött, grillezett darált borjúhúst, amihez alapból friss salátát, vöröshagymát és kézzel gyúrt lepényt adnak. Opcionálisan (ofc felár ellenében) kérhetünk mellé egyéb cuccokat is. Mi az egyéb kategóriából a házi ajvárt és kajmakot nem tudtuk nélkülözni. Hazacipeltük és a terüljterüljasztalkámhoz löttyintettünk még 1 pohárka Nyakas Irsait, just for fun. Mindenkinek ajánlom, tényleg rendben van.