Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Montenegrói Gurman - Étteremajánló

2014. április 17. - fuf87

mnggurman.jpeg

Közel van és tök finom. Ez jutott eszembe, amikor tegnap Gáborral hazafelé tartottunk egy hosszú nap után, és azon morfondíroztam, mi legyen vacsira. Ez egy ízig-vérig traditional balkáni étterem, egyedi ízvilággal,  ami grátisz, hogy kvázi "gyorsétterem", így ha farkaséhes vagy, nem kell magas fordulatszámon pörgő nyálelválasztással várni a pincért. Az ételeket frissen gyúrják, sütik, a szakácsok pedig Szerbiából érkeztek. A hely megkapta a Dining Guide-tól a legjobb egzotikus kifőzdének járó díjat, ezzel egyetértek. Egy dologba tudok belekötni, az pedig a location, de hát semmi és senki nem lehet tökéletes, nem?

mng3.jpg

Két opció van: ott eszed / elviszed. Az ottevés is teljesen jó választás, az étterem mediterrán hangulata kellemes aláfestést szolgáltat egy laza vacsihoz.

mng2.jpg

Mi az utóbbi mellett döntöttünk, mert otthon négylábú barátném már tűkön ülve várta a gazdit. Az étlap nem túl nagy, viszont ami rajta van, az magáért beszél, mi ezúttal Plejskavicát választottunk Montenegrói Gurman módra, hogy ez mit is takar pontosan? Sajttal és baconnal töltött, grillezett darált borjúhúst, amihez alapból friss salátát, vöröshagymát és kézzel gyúrt lepényt adnak. Opcionálisan (ofc felár ellenében) kérhetünk mellé egyéb cuccokat is. Mi az egyéb kategóriából a házi ajvárt és kajmakot nem tudtuk nélkülözni. Hazacipeltük és a terüljterüljasztalkámhoz löttyintettünk még 1 pohárka Nyakas Irsait, just for fun. Mindenkinek ajánlom, tényleg rendben van. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr546045522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása