Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Fehércsokis-pisztáciás linzer eperlekvárral

avagy a karácsony sztárja

2023. december 22. - fuf87

image2_2_7.jpeg

 

Szóval ez az első alkalom, hogy bátorkodtam linzert sütni, ráadásul mindenmentes verzióban, és mennyei lett, emellett minden elfogultság nélkül igazán, szép, mutatós süti kerekedett belőle, ami méltán fog tündökölni az ünnepi asztalon. Nyugodtan merjetek nekiállni, a tészta remekül összeállt, és a süti pedig puha, omlós.

Hozzávalók: (ez tripla adag, ergó nyugodtan harmadoljátok, ha nem akartok kábé 36 db linzert)

- 600g vegán Rama

- 600g Miklós Universal liszt

- 100g pisztácia ledarálva

- 60ml hideg víz

- 300g eritrit (fele poreritrit, fele sima)

- 3 tojás

- 50g torras cukormentes-kókuszos fehércsoki

- 250-300g cukormentes eperlekvár

- 1 ek étolaj

A tészta elkészítéséhez elmorzsoljuk a vajat a liszttel, az eritrittel és a darált pisztácia 2/3-ával. Majd hozzáadjuk a tojásokat, a hideg vizet, majd összedolgozzuk és tésztává gyúrjuk, ezt követően hűtőbe tesszük 2-3 órára. (nálam egy éjszakát benn volt, és csak másnap kezdtem el vele dolgozni, de pár óra után már nyúljatok hozzá nyugodtan.

A tisztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd tetszőleges vastagságúra nyújtjuk, nálam ez kb fél cm volt, lehet kicsit kevesebb, majd kiszaggatjuk tetszőleges kiszúrókkal. (Az egyik fele legyen lyukas, ahogy a linzernél szokás.) Sütőpapírral kibélelet tepsire fektetjük őket, majd 160 fokon légkeverésen 16 perc alatt megsütjük őket. 

Hagyjuk kihűlni a linzereinket, majd az eperlekvárt a nem lyukas felére kenjük és összetapasztjuk a lyukas felekkel. Miután összeragasztottuk őket, vízgőz felett felolvasztjuk a fehércsokit egy 1 ek étolajjal, majd bevonjuk a linzerek tetejét, végül megszórjuk őket a megmaradt darált pisztáciával, a száradási idő kábé 24-36 óra.

Nekem 35 db lett, egy darabban 163 kcal van, szóval ésszel eszegessük, de élvezzük ki, egyszer van karácsony egy évben, vagy amúgy meg lehet vasárnap délután is vendégváróként is sütni, de hamar el fog fogyni :D

Hűtőben vagy hűvös helyen amúgy hetekig eláll, omlós és puha marad :)

Enjoy!

image0_12_2.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr4218286569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása