Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Avokádós toast tojással és paradicsommal

avagy kedvenc reggelik a konyhámból

2022. október 07. - fuf87

image0_15_1.jpeg

Mindig főételekkel traktállak Titeket, pedig amúgy a reggeli a nap legfontosabb étkezése (állítólag), és valóban szeretek laktató, egészséges dolgokat az asztalra tenni, pláne hogy főleg a reggeli órákban, éhgyomorra szoktam letudni a napi futásaimat. Így mostantól majd igyekszem néha reggeliket is megosztani,

Ez a toast nettó negyed óra alatt elkészíthető, finom, laktató, elég energiát ad a délelőttre, attól függetlenül, hogy húsmentes, 21g fehérje ott figyel benne alaphangon.

Hozzávalók 2 főre:

- 2 érett avokádó

- só

- frissem őrölt bors

- 2 közepes méretű paradicsom

- 2 tojás

- 1 tk light majonéz (opcionális)

- 1/2 lime leve

- 1-2 szelet kenyér/fő (esetemben ez általában másfél szelet Schär Landbrot, amiből 3 kisebb szelet jön ki, vagy általam sütött házi gluténmentes kenyér, de egyetek olyat, ami jól esik)

Az avokádókat meghámozom, majd egy egy tálban egy villával összenyomkodom, sózom, borsozom őket, ráfacsarom a lime levét, ill. hozzáadok egy teáskanálnyi majonézt. A paradicsomokat vékony karikára vágom, közben a tojásokat keményre főzöm. Én a kenyeret 2 percre betettem az airfryerbe, hogy meleg és enyhén ropogós legyen, de lehet pirítani is, ahogy kényelmesebb, majd jöhet rá az avokádókrém szépen elrendezve, végül a karikára vágott tojás és a paradicsom. Bár nem tartalmaz húst, a kedves férjem is fülig érő szájjal ette, így jelentem teljes mértékben pasikompatibilis fogás.

Jó étvágyat :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr8217948818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása