Egyre gyakrabban kívánok édeset reggelire. Szakítva a jó magyar hagyományokkal, amik predesztinálnának egy rántottát, szendvicset vagy a reggeli teljes mértékű kihagyását, rákattantam a smoothiekra, kásákra, bowlokra és muffinokra, szóval fogok hozni majd ilyen recepteket is. Ebből a muffinból én két darabbal szuper jól laktam reggelire, és feltöltött ebédig energiával teljesen, szóval mindenkinek ajánlom :)
Hozzávalók:
- 200g GM zabpehely
- 25g negyedannyi édesítő / 100g eritrit
- 1 csipet só
- 1 zacsi GM sütőpor
- 2 tk szódabikarbóna
- 2 tojás
- 100 ml mandulatej
- 100g vegán Rama / kókuszzsír olvasztva
- 1 tk vanília kivonat (én pasztát használtam)
- 250g áfonya
Egy tálba halmozzuk a zabpelyhet, a sót, a sütőport, az édesítőt a szódabikarbónát és összekeverjük. Majd jöhetnek a nedves hozzávalók is: a tojások, a tej, a vegán Rama és a vanília. Összedolgozzuk az összetevőket, majd mikor kapunk egy homogén masszát, beledobjuk a jól megmosott áfonyáinkat. Szilikonos muffinformába kanalazzuk a masszát, majd minden muffin tetejére szórunk egy kevés zabpelyhet.
A sütőt 180 fokra melegítjük elő, és légkeverésen 20-25 percet sütjük a sütinket. Én miután kivettem, hagytam hűlni fél órát, utána gond nélkül kijöttek szépen a formából a szexi, illatozó, puha muffinok. Én lezárt edényben tároltam őket, hogy puhák maradjanak, akár fogyasztás előtt melegítsük meg őket kicsit, nekem amúgy nekem ebből a mennyiségből 12 db lett. Jó étvágyat :)