Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Pulykamelles töltött cukkini korianderrel és lime-mal

2022. március 30. - fuf87

image0_2_4.jpeg

Mivel már tüsszögök és folyik a szemem, ha kint futok, egyértelműen itt a tavasz. (Csak ilyenkor vagyok allergiás 2 hétig.) Itt az ideje a frissebb, zsengébb, könnyedebb fogyásokat enni, és ha valaki még dolgozik a nyári formán, ez a recept teljesen ideális lesz neki is :)

Hozzávalók: 

- 4 db közepes méretű cukkini

- 250-300g pulykamell

- 1 csokor koriander

- 70g kuszkusz

- 140 g forró víz

- só, bors

- 1 lime leve

- 1 lilahagyma

- 3-4 gerezd fokhagyma

- kevés chili

- kevés olívaolaj

A cukkiniket szépen kivályom, hogy csónakokat kapjak, a maradékot, amit kikaparok eltehetem és felhasználhatom akár egy másik ételben is. (én egy könnyá cukkinis tésztát csináltam belőle)

image1_24.jpeg

A cukkiniket betolom a sütőbe és 180 fokon kb 20 percet elősütöm. Közben a kuszkuszt szárazon beöntöm egy tálba, leöntöm a forró vízzel, megsózom és lefedem egy tányérral, kb 10 perc alatt készen lesz. Egy kevés olívaolajat hevítek egy seprenyőben, megfuttatom benne a felaprított lilahagymát ill. az összenyomott fokhagymát, majd hozzáadom a kockára vágott pulykahusit, sózom borsozom, kicsit lepirítom. Majd hozzáadom a kész kuszkuszt, ráfacsarom a lime levét, szórok rá kis chilit és megszórom a koriander 75%-val.

image2_16.jpeg

Majd betöltöm a cukkinicsónakokba, betolom a sütőbe további 5 percre, majd friss maradék koriandert szórok még a tetejére tálalásnál. Jó étvágyat :)

image3_15.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr1817793451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása