A rohanó hétköznapokon jól tud esni egy gyors, egyszerű tűpláló fogás, na ez pont ilyen. A január már eltelt, de a február is hideg és lehangoló tud lenni, jó ha előre bekészítünk valamit, ami megmelenget minket, és ad egy kis kényeztetést az ízlelőbimbóinknak.
Hozzávalók:
- 1 kg 7%-os zsírtartalmú darált pulykahús
- 2 érett avokádó
- 250 g paradicsom felkockázva
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 vöröshagyma
- 1 light ananász konzerv
- Fekete bors
- Chili
- Római kömény
- Só
- 2 csomag bébispenót
- Kevés olívaolaj
A hagymákat kevés olívaolajon megdinsztelem, majd majd hozzáadom a darált húst. Hagyom, hogy kicsit megpiruljon, majd elkezdek fűszerezni, sózom, borsozom, szórok rá chilit ízlés szerint, ill. római köményt is. Majd hozzáadom az ananászkockákat is, valamint a felkockázott paradicsomokat. Jól összekeverem, hagyom így rotyogni 10 percet. Közben meghámozom és felkockázom az avokádókat. Mikor letelt a 10 perc, hozzáadom a megmosott bébispenótot az ételhez és további 5 percet főzöm, majd a végén az avokádó felét hozzáadom, a másik felét pedig majd az egyes adagok tetejére teszem. Ezekből a mennyiségekből 5-6 adag készült, ha valaki igényli, még lehet mellé a fogyasztásnál egy nagy adag zöldsalátát halmozni.