Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Ananászos-avokádós-pulykahúsos egytál

2022. február 01. - fuf87

1_2.png

A rohanó hétköznapokon jól tud esni egy gyors, egyszerű tűpláló fogás, na ez pont ilyen. A január már eltelt, de a február is hideg és lehangoló tud lenni, jó ha előre bekészítünk valamit, ami megmelenget minket, és ad egy kis kényeztetést az ízlelőbimbóinknak.

Hozzávalók:

  • 1 kg 7%-os zsírtartalmú darált pulykahús
  • 2 érett avokádó
  • 250 g paradicsom felkockázva
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 vöröshagyma
  • 1 light ananász konzerv
  • Fekete bors
  • Chili
  • Római kömény
  • 2 csomag bébispenót
  • Kevés olívaolaj

A hagymákat kevés olívaolajon megdinsztelem, majd majd hozzáadom a darált húst. Hagyom, hogy kicsit megpiruljon, majd elkezdek fűszerezni, sózom, borsozom, szórok rá chilit ízlés szerint, ill. római köményt is. Majd hozzáadom az ananászkockákat is, valamint a felkockázott paradicsomokat. Jól összekeverem, hagyom így rotyogni 10 percet. Közben meghámozom és felkockázom az avokádókat. Mikor letelt a 10 perc, hozzáadom a megmosott bébispenótot az ételhez és további 5 percet főzöm, majd a végén az avokádó felét hozzáadom, a másik felét pedig majd az egyes adagok tetejére teszem. Ezekből a mennyiségekből 5-6 adag készült, ha valaki igényli, még lehet mellé a fogyasztásnál egy nagy adag zöldsalátát halmozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr2017011620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása