Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Gyömbéres-kókusztejes sütőtökkrémleves

2021. november 08. - fuf87

image2_2_5.jpeg

Szerintem sütőtökből sosem elég, nálunk tuti havonta készül valami ehhez hasonló fogás, egyrészt mert baromi egészséges, imádom a színét, másrészt tényleg sokoldalúan variálható alapanyagról van szó. Ez a kedvenc levesünk így október-november környékén, amikor már jól esik felmelegedni, ha hazaérsz, vagy ha egy lélekölő meeting után kell a kurázsi :)

Hozzávalók:

- 1.5 kg sütőtök

- 5 cm-s gyömbér apróra vágva/darálva

- 8 gerezd fokhagyma

- húslevesalaplé (2l kb)

- só

- bors

- chili/cayenne bors 

- napraforgómag/tökmag a leves tetejére (opcionálisan lehet pirított bacont is tenni a tetejére, ha valaki úgy kívánja)

- kevés olaj

- 5 dl kókusztej

A sütötököt felkockázva megsütöm 180 fokon, légkeverésen fél óra alatt, majd kiveszem, hogy hűljön kicsit. (Airfryerben is lehet.) Fogok egy fazekat, kevés olajon megdinsztelem a gyömbért és a fokhagymát, majd hozzáadom a felkockázott, megsült sütőtököt, hagyom kicsit együtt rotyogni, pirulni őket, sózom, borsozom és egy kis chilit is adok hozzá / cayenne borsot / mindkettőt.

image0_2_3.jpeg

Majd felöntöm kábé 2l alapléval, ez lehet több-kevesebb is, függően attól, milyen sűrűségű levesre vágyom. Hagyom így főni egy 10 percet, majd felöntöm a kókusztejjel, még egyszer fűszerezem, leturmixolom, hagyom hogy felforrjon és besűrűsödjön és elzárom.

image1_1_5.jpeg

Tálalásnál egy sózott napraforgómagot dobtam rá, de jöhet a tökmag vagy a bacon is. Jó étvágyat :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr9316749732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása