Szerintem mindannyian emlékszünk arra, amikor kicsik voltunk, és anyukánk csinált nekünk reszelt túrós sütit, aminek barna volt a tésztája, és rohadt gyorsan elfogyott, akár még langyosan is. Szóval ez a recept ezt az emléket hivatott felidézni, szerintem nagyon egyszerű, cukor, glutén-és tejmentes is, és szuper időtakarékos is! Szóval irány a konyha, próbáljátok ki, a mindenevő férjem is elégedett mosollyal fogyasztotta, és nem esett le neki, hogy nem túró van benne.
A tejmentes élet egyetlen hátulütője, hogy nem ehetek túrót sem, talán ez hiányzik a legjobban, de felfedeztem a totut, ami tojásfehérjéből készült kamu túró :) de megszólalásig hasonlít az íze és az állaga is, bioboltokban gond nélkül be lehet szerezni. (Nagyon jó lenne, ha a nagyobb élelmiszerüzletekben is kapható lenne, de ez még várat magára.) Ha valaki fogyaszt tejterméket, nyugodtan készítheti krémes, zsírszegény túróval is!
Hozzávalók:
A krémhez:
- 300g totu/zsírszegény túró
- 200 ml Cocomas (kókuszkrém)
- 5 ek vaníliás eritrit
A tésztához:
- 300 g Szafi süteményliszt
-170g víz
- 65 g kókuszolaj
- 40 g zsírszegény kakaó
+
fél üveg cukormentes lekvár (Szafi Eper-Alma lekvárt használtam)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és felosztjuk 2/3-1/3 arányban. A krémhez egy tálba öntjük a hozzávalókat, és összeturmixoljuk a krémesebb hatás végett. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, a tészta 2/3-át lenyomkodom a papírra, megkenem a lekvárral, majd jöhet rá a totus réteg, a maradék 1/3 tésztát pedig egy nagylyukú reszelőn ráreszelem. Végül 180 fokos sütőbe teszem 20-25 percre. Jó étvágyat :)