Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Karanténfasirt

2020. május 10. - fuf87

image2_2_3.jpeg

Szerintem nem csak én vagyok a darált hús nagy fanja még mindig :) Szóval már megint sok volt belőle, és valamit kezdeni kellett vele, így eszembe jutott, mi az az étel, amit anyukám mindig istenien készít, és amivel nem lehet betelni, és kvázi bármihez jó kísérő, legyen szó egy főzelékről, egy sima mezei köretről, vagy csak egy baráti osztozkodós tál egyik szereplőjéről, ez nem más, mint a fasírt. (Külön küldöm Diácskának Barcelonába, aki nagyon várta a receptet) Nem kell vele sokat szenvedni, kevés dolog kell hozzá, mégis finom és kiadós alternítva lehet ebédre vagy vacsira!

Hozzávalók: 

- 0.5 kg darált hús (az ízlésedre bízom, milyen állat)

- 2 vöröshagyma

- 3 gerezd fokhagyma

- 2 tojás

- 2 ek prézli (gluténmenteset használtam)

- só, bors, pirospaprika

- 3-4 nyomás pirosarany/paradicsompüré

- valami csípős (erős pista, chiliszósz, tabasco)

- kömény

- petrezselyemzöld

A vöröshagymákat megdinsztelem apróra vágva, egy tál aljára borítom, rányomom a 3 gerezd fokhagymát, jöhet rá a darált husi, só, bors, pirospaprika ízlés szerint. Majd ráütöm a két tojást, hozzáadom a prézlit, és a többi hozzávalót is (pirosarany, csípős cucc, kömény, petrezselyem felaprítva).

image0_1_2.jpeg

Jól összegyúrom, hagyom pihenni egy negyed órát. (ha van otton gomba, azt is lehet bele dobni) Majd kis gombócokot formálok belőle, és prézlibe forgatom őket.

image1_2_3.jpeg

Egy serpenyőben olajat hevítek és szépen priosra megsütöm őket. (A férfiak ilyenkor  elkezdik lopkodni a frissen kisült fasírtokat, és ilyenkor mindig rájövök, hogy lehet, hogy dupla adagot kellett volna készíteni, na mindegy, majd legközelebb. Jó étvágyat :)

image3_2_3.jpeg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr7215677846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása