Egy újabb kaja, amit újraértelmeztem. Egyrészt, mert igyekszem kerülni a normális burgonyát, másrészt mert a "ráncfelvarrás" sosem káros a konyhában (sem). Szóval adott egy kedd este, hideg, sötét, konkrétan lehoz az életről, mire vágysz? Valami meleg, laktató, finom ételre, amivel jó bekuckózni a kanapén a Netflix elé, de megeheted az asztalnál is egy pohár borral kiegészítve. Így történt, hogy improvizáltam, megnéztem mi van otthon, amihez hirtelenjében nyúlni tudok, a végeredmény elég korrekt lett :)
Hozzzávalók:
- 4-5 db édesburgonya
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg szalonna
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 2-3 paradicsom
- szárított koriander
- só, bors
- római kömény
- 15 dkg feta sajt
- friss metélőhagyma
A krumplikat meghámozom, felkockázom, mehet rájuk só, bors, bevágom a sütőbe 200 fok, légkeverés, 30 perc, kiveszem és félreteszem.
Közben felhevítek egy wokot, beledobom a felkockázott szalonnát, hagyom hogy eresszen kis zsírt, majd jöhet bele a felaprított fokhagyma és a felkarikázott zöldpaprika is.
Ha egy kicsit megpirultak a zöldségek, jöhet bele a felkockázott paradicsom.
Ha kis levet eresztett, hozzáadom a husit, fűszerezek:só, bors, római kömény.
Mikor a hús már kezd lepirulni, kevés szafton, akkor jöhet a szárított koriander, ne spóroljunk vele :) Végül forgassuk hozzá a sült édesburgonyát.
Majd szórjuk meg felkockázott feta sajttal és aprított, friss metélőhagymával, szerintem szuper, laktató vacsi egy rohanós hétköznapon. Jó étvágyat :)