A tavasz beköszöntével az ember tényleg igényli a zsengébb fogásokat, amik kicsit feltöltik az évszak frissességével, áthangolják az új szezonra, na de ha még van egy kis bűnös élvezet faktor is az adott ételben, akkor nem is kérdés, hogy el kell készítenünk, így történt, hogy vasárnap cukkinis lángosok sültek nálunk, és elég hamar el is fogytak.
Hozzávalók:
- 450 g cukkini (kb 2 közepes) -> ha akarod, vegyítheted sárgarépával is
- 4 tojás
- 10 dkg liszt (zabpehely pl/én most Szafisat használtam)
- 20 g citromlé (facsarva)
- só, bors, fokhagyma ízlés szerint
- kókuszolaj a sütéshez
A cukkiniket lereszelem, hozzáadom a tojást, lisztet, citromlevet, sót, összekeverem és hagyom állni egy negyed órát.
Majd kókuszolajban kisütöm őket, én fokhagymás tejföllel és füstölt sajttal tálaltam, hogy meglegyen a nyári balcsis feeling.