Hiába kopogtat már a tavasz, engem ázsiai beütésű, kicsit pikáns levesekkel mindig meg lehet vesztegetni, és én is előszeretettel teszem ezt másokkal. Könnyű megcsinálni, nem annyira átlagos, és még finom is, szerintem eladtam.:)
Hozzávalók:
- 2 ek kókuszzsír
- 5 cm-es gyömbérdarabka
- 5-6 közepes gerezd fokhagyma
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 tk kurkuma
- 2 ek curry
- 3 közepes sárgarépa
- só
- 1.5 l húsleves alaplé (én leveskockából csináltam)
- 5 dl kókusztej
- egy marék (kb 20-25 dkg rizstészta)
- 30 dkg csirkemell
- 1 csokor friss koriander
- egy lime leve
- főtt tojás
- kis friss chili paprika, ha eléggé állat vagy :)
A kókuszzsíron megfuttatom a karikára vágott vöröshagymát, a fokhagymát, megszórom a curryvel, kurkumával, majd amikor felszállnak az illatok, felöntöm a húsleves alaplével. Hozzáadom a kókusztejet, a felkockázott húst, a hosszúkás csíkokra vágott répát, kicsit sózok, csekkolom a fűszereket.
A répákat ilyen gusztára szeleteltem:
Ha a hús megpuhult, hozzáadom az előre beáztatott rizstésztát, felrottyantom egyszer az egészet, belefacsarok egy lime-ot. Tálalásnál egy főtt tojást félbevágva a tányérba teszek, na meg némi friss koriandert. (ha nem lett elég fanyar, mehet még lime.)