Egy kaja, amit évekig rendeltünk, egy kaja ami bármikor lecsúszik, egy kaja, amit nem lehet megunni - kábé ezt jelentik nekem ezek a sajttal bolondított jalapeno paprikák. És a röhej az, hogy lett olyan jó a mienk, mint a drágán házhoz szállított, kényelmes verziója, nem is értem, miért nem próbáltuk ki előbb.
Hozzávalók: (7 db-hoz)
- 1 Jalapeno paprika konzerv ( 7db van egyben, ha nagyobb társaságnak készítjük, indíthatunk kettővel - beszerzési hely: Culinaris)
- 30-40 dkg gouda sajt (vagy amit éppen otthon találsz)
- 3 M-es tojás
- római kömény
- fekete bors
- korainder (szártott)
- két marék corn flakes
Lereszeljük a sajtot, majd beleütöm a tojásokat, fűszerezek, egy vaskosabb masszát kell kapnom. Majd rudakat formálok a paprika köré a sajtos masszából (mivel 7db van egy ilyen konzervben, ha nem akarunk nagyon csípőseket legyártani, akár felet is használhatunk egy rúdhoz, és máris megdupláztuk az adagot, na ez persze a rudak tervezett méretétől is függ :) Végül megforgatom őket corn flakes-ben.
Aztán megsütöm őket felforrósított olajban, kábé 2-2.5 perc egy oldal, ha aranyszínű, akkor lesz jó :) Vigyázzatok, ez konkrétan függőséget okoz.
Mártogatni is kell valamibe...
Poppers szósz:
5 ek Ketchup
5 ek Majonéz (light)
2 ek Méz
Só
Őrölt fekete bors
Csak összekutyuljuk a hozzávalókat és tunkolhatunk is :)
És ilyen ha elvágod...