Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Jalapeno Poppers

2018. szeptember 13. - fuf87

image7_3.jpeg

Egy kaja, amit évekig rendeltünk, egy kaja ami bármikor lecsúszik, egy kaja, amit nem lehet megunni - kábé ezt jelentik nekem ezek a sajttal bolondított jalapeno paprikák. És a röhej az, hogy lett olyan jó a mienk, mint a drágán házhoz szállított, kényelmes verziója, nem is értem, miért nem próbáltuk ki előbb.

Hozzávalók: (7 db-hoz)

- 1 Jalapeno paprika konzerv ( 7db van egyben, ha nagyobb társaságnak készítjük, indíthatunk kettővel - beszerzési hely: Culinaris)

- 30-40 dkg gouda sajt (vagy amit éppen otthon találsz)

- 3 M-es tojás

- római kömény

- fekete bors

- korainder (szártott)

- két marék corn flakes

image1_2_1.jpeg

image2_2_1.jpeg

Lereszeljük a sajtot, majd beleütöm a tojásokat, fűszerezek, egy vaskosabb masszát kell kapnom. Majd rudakat formálok a paprika köré a sajtos masszából (mivel 7db van egy ilyen konzervben, ha nem akarunk nagyon csípőseket legyártani, akár felet is használhatunk egy rúdhoz, és máris megdupláztuk az adagot, na ez persze a rudak tervezett méretétől is függ :) Végül megforgatom őket corn flakes-ben.

image3_1_2.jpeg

image4_1_1.jpeg

Aztán megsütöm őket felforrósított olajban, kábé 2-2.5 perc egy oldal, ha aranyszínű, akkor lesz jó :) Vigyázzatok, ez konkrétan függőséget okoz.

image5_5.jpeg

image6_3.jpeg

Mártogatni is kell valamibe...

Poppers szósz:

5 ek Ketchup

5 ek Majonéz (light)

2 ek Méz

Őrölt fekete bors

Csak összekutyuljuk a hozzávalókat és tunkolhatunk is :) 

És ilyen ha elvágod...

image8.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr514224549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása