Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

KHAN

2017. október 04. - fuf87

Ha egy-egy új ázsiai hely megjelenik a budapesti gasztrótérképen, akkor rendkívül nagy a valószínűsége annak, hogy belátható időn belül megjelenünk ott, így történt ez a KHAN esetében is. A hely a Gozsduban található Sáó rokona, szóval gondoltuk, rossz nem lehet. Az elhelyezkedésen meglepődtünk, mert ha a 13-ban nyitnék helyet, lehet hogy inkább a Pozsonyi útra, vagy a Szent István Park / Jászai környékére raknám, de ez jó itt az Ipoly utcában, ahogy van. Belépve letisztult design fogadott bennünket és rendkívül kedves kiszolgálás, a hely péntek estéhez méltóan tele volt.

A menüt kézhez kapva egyből szemet szúrt az ételek tagolása, csoportokra bontva lehet válogatni - csak hogy párat említsek: szószos tészta, sült rizs, sült tészta, wokos zöldségek, mijoté, phó leves, saláta stbi.

Előételnek kértünk egy Jian Shui Jiao-t, ami sertéshúsos-rákos gombóckákat takart, finom, kicsit csípős mártogatóssal, remek hangolódás volt a kövektező fogásokra. 

image1_8.JPG

Nem egyszerű választani, ami számomra viszont azonnal egyértelmű volt, hogy egy phót ennem kell, méghozzá nem is akármilyet: a sot vang verzióba ugyanis került egy kis vörösboros omlós marhahús is, ami egyből levett a lábamról az étlap böngészése közben. Ez nem gyerekadag, nettó jól lehet vele lakni, egy pasinak is, és ízben igazán figyelemreméltó élmény, ez az a leves, amit bármikor megennék, és az egyik kedvenc pesten ehető phómmá nőtte ki magát már első kóstolásra is. 

image3_5.JPG

Igazából ez volt az a pont, ahol nem kellett volna többet enni, de ha valami rohadtul finom, úgysem lehet leállni és még többet és többet akarunk, legyen szó bármiről az életben. Szóval még ettünk, és milyen jól tettük...

Én egy padlizsános-sertéshúsos fogást választottam, ami hibátlan volt. Ő a Hong Shao Qie Zi névre hallgat, brutál ízharmónia, nem nagy adag és mégis remek ízelítő, ha zseretnénk további benyomásokat szerezni. 

image4_4.JPG

Gábor bevállalta a császárhúst /La Rou/, ez is ízletes volt, de szerintem ez klasszikus pasis fogás - kinek a pap, kinek a papné.

image6_4.JPG

Lilla választása egy tigrisrákos rizstésztára esett, ami szintén kifogástalan volt, mi a másnapi ebédünket is innen vittük, méghozzá szintén rizstésztát, csak csirkével.

image5_3.JPG

Összességében kiváló a hely, szuper és segítőkész a kiszolgálás, egy kellemes péntek esti baráti vacishoz, de bármilyen más alkalomhoz is jó szívvel ajánlom. Az egyetlen jó tanácsom: vigyetek cash-t, mert nincs kártáys fizetés, de azt gondolom ez elhanyagagolható tényező, ha ilyen kivlóan főznek :) Javaslom, hogy foglaljatok asztalt, mert közönség van rendesen. És bár papíron 22-ig vannak nyitva, mi 22.45 körül jöttünk el, szóval a vendég a kiráy elv itt is érvényesül, ami szerintem elengedhetetlen alappillére a minőségi vendéglátásnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr3712897538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása