Az ázsiai konyha iránti szenvedélyem minden egyes utazással tovább fokozódik, így nem meglepő módon minden második héten rákívánunk ezekre az ízekre, vannak azok a hetek amikor veszem a fáradtságot és megcsinálom magunknak, és van, amikor lusta vagyok - mint például tegnap, így történt hogy Svábi barátnőm, Gábor és jómagam felülkerekedtünk, hogy kirpóbáljuk az Újpesti rakparton található Thai Chili Wok bart.
Az elegáns környék, a Margit híd közelsége, a lustán hömpölgyő Duna igazán kellemes keretet ad egy kiadós, beszélgetős, világot a kebledre ölelős ázsiai vacsihoz/ebédhez. Ami számomra kevésbé klappolt, hogy a pénztár elől kell elvenni az étlapot, ami egy lelaminált kétoldalas színes papír, mentségükre szóljon, hogy képes az étlap, így az ázsiai konyhát nem ismerők számára megkönnyítik a választást. Ha rendelni akarsz, odabaktatsz a pénztárhoz és mondod, mi kell - és egyből fizetsz. Nekem ez kicsit futószalagszerűvé teszi a dolgot, talán érdemes lenne beruházni egy pincérre, máris elegánsabbá tenné az élményt. Kapsz egy sorszámot, és ha kész az ételed, benn egy lcd-n láthatod, ha kiültél a teraszra (mint mi), kijön valaki és kurjantja a számot. Velünk szerencséjük volt, mert kopogott a szemünk, Gábor úgy ugrott fel, mint egy éhes kopó a 28-as szám hallatán, de a két asztallal arrébb enyelgő első randis párocska a szám háromszori ismétlése után is egymás száját bámulta :) A következő negatívum, ha meghallod/látod a számodat, minden egyszerre érkezik, ergó, ha rendelsz előételt és levest, borítékolható, hogy a második fogás kihűl, ami nem kóser, szerintem ezen mindenképpen jó lenne változtatni.
Na de lássuk a kajákat: előételként ettünk rák tempurát, tavaszi tekercset és Tom ka levest. Egyikbe sem tudok belekötni, mert mindegyik isteni volt, sem a rák, sem a tavaszi tekercs nem tocsogott olajban, rendben volt az ízük és a szósz is finom volt.
A leves szintén nem hagyott kivetnivalót maga után, gazdag volt és klappoltak az ízek, szép kis kübli, óvatosan rendeljünk másodikat, félő, hogy nehezen fog lecsúszni :)
Főételnek mindhárman Pad Kee Mao-t választottunk, csirkehússal, illetve Gábor kacsával. Ez a finom rizstésztás fogás szuper választás, különlegességét abambusz adja. Nagyon rendben volt mindhárom fogás, kár, hogy kihűlt. Tökéletes fűszerezés, jó adag, etette magát na.
Ár-érték arányban sem rossz, egy levesért, 2 előételért és 3 főételért 12 ezret fizettünk. Visszajövök még ide, és mindenkinek ajánlom, ha finom ételre vágyik. Tökéletes hely pedig nincsen, az ízek kárpótolnak mindenért.