Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Vajas csirke

Butter Chicken, ahogy mi szeretjük

2017. június 05. - fuf87

1_31.jpg

Kisebb kihagyás után, de annál lelkesebben itt vagyok ismét :) Ismét egy indiai étel receptjét reprezentálom, ami a lájtosabb (kevésbé sírós) palettához tartozik, persze ezt is elkészíthetjük izzasztó módon is. Nálunk most a hosszú hétvége egyik gyöngyszeme, egy pohár hideg fröccsel tökéletes egy esti teraszon pletykáláshoz. Mi magában fogyasztjuk szigorúan tálkából (jómagam kiskanállal), a tetején sok-sok friss korianderrel. Megy hozzá a rizs vagy a naan is, ahogy érzitek.

Hozzávalók:

-1 kg csirkemell

- 2 hámozott paradicsom konzerv

- 125 g vaj

- 5 dl tejszín

- 1 lime

- 8-10 gerezd fokhagyma

- 6-8 cm gyömbér

- 5 dl natúr joghurt

- 5 dl tejszín

és a fűszerek...

- só, bors

- cayenne bors (ha sírnál - ízlés szerint)

- koriander (őrölt és friss egyaránt)

- római kömény

- garam masala fűszerkeverék

A húst bepácoljuk - főzés előtt 4-5 órával elég, de ha ultra szorgalmas valaki és még előre tervezni is képes, megteheti előző este is, ártani nem fog. A husit felkockázzuk apróra, majd ráborítjuk a joghurtot, az apróra vágott fokhagymát, gyömbért. Rápakolunk 2 tk garam masalát, 1 tk római köményt, 1 tk őrölt koriandert, sót és borsot ízlés szerint, majd ráfacsarjuk a lime levét és elküldjük pihenni.

2_29.jpg

Pihi után kevés olajon készre sütjük.

3_28.jpg

Mindközben elkészítjük a szószt egy külön edényben, beleborítjuk a két konzervet, majd felrottyantjuk egyszer.

4_25.jpg

Mivel a hámozott paradicsomok testére senki nem akar majd evés közben ráharapni, botmixerrel homogénné tesszük a paradicsomszószt, majd hozzáadjuk a 125g vajat és lassú tüzön folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy egyesüljön a paradicsommal.

5_26.jpg

Ehhez hozzáadunk 2 tk masalát, 1 tk koraindert, kevés sót, majd hozzáadjuk a tejszínt, felrottyantjuk egyszer.

6_21.jpg

Ezt követően a masszát ráborítjuk a csirkére, kicsit még hagyjuk őket együtt főni lassú tüzön, kábé 10 percet, hozzáadhatunk cayenne borsot a csípős feeling érdekében, illetve ha kell utófűszerezhetünk is, és kész is.

7_17.jpg

8_15.jpg

Tálalásnál rohadt sok friss koriandert halomozzunk a tetejére, úgy az igazi, fehér vagy roséfröccsel maga a paradicsom :) Jó étvágyat!

9_11.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr6212561837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása