Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Panzanella Saláta

2017. március 08. - fuf87

unnamed_4.jpg

Már megint elhanyagoltam az írást, de egyszerűen túl sok minden történt körülöttem az elmúlt hetekben, és nem volt időm, de itt egy saláta recept, amit a héten sajátítottam el és egyszerűen frenetikus, indítsunk valami lájtival.  A panzanella saláta egy toszkán kenyérsaláta eredetileg, sokféle változat kering, ez a turbózott változat. Ajánlom vacsira, ebédre, állati finom :)

-25 dkg pirított kenyér kocka (ezt nyugodtan offolni lehet, ha az ember diétázik, de tehettek bele teljes kiörlésű cuccot is vagy Norbis kenyeret)

- 7-8 koktélparadicsom félbevágva

- 2-3 színes kaliforniai paprika

- 5-6 dkg aszalt paradicsom 

- 5 dkg fekete olívabogyó

- 5 dkg capri bogyó

- 1 csomag rukkola

- 1 fej saláta

- 5 dkg szardínia

- friss bazsalikom

- 1 citrom

- 10-15 dkg parmezán

- olíva/ balzsamecet tetszés szerint

- só, frissen őrölt bors

A paprikákat sütőbe bedobjuk 200 fokra, kb 15-20 perc, majd kivesszük, lehúzzuk a héját és félretesszük. A kenyeret 1.5-2 cm-s kockákra aprítjuk és sütőben szárazra, pirosasra pirítjuk. 

Fogunk egy tálat, az aljára mehetnek a salik, jöhet hozzá a felaprított koktélpari, a sült paprika, az apróra vágott aszalt paradicsom, olajbogyó, kapribogyó, a szardínia (szintén felvágva) majd a kenyérkockák. Ízesítsünk friss bazsával, sóval, borssal és egy kevés olívaolajjal vagy balzsamecettel, majd spékeljük meg az élményt egy kis reszelt parmezánnal a tetejére. Jó étvágyat & enjoy :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr412321915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása