Vasárnap ebédre készítettem el ezt a műremeket, mivel a Szüleim nálunk ebédeltek, és mégiscsak kellett valami desszert az asztalra, ami gyorsan elkészül, könnyű, mégis betölti a kávé melletti desszert szerepét. Kábé 5-10 perc munka van vele, szóval ezt tényleg bárki - bármikor - bárhol. Fontos megjegyeznem, hogy mivel Apukám nem szereti a geil desszerteket - én mérsékelt mennyiségű eritrittel édesítettem, így egy nagyon kellemes ízt értem el, ami hagyta érvényesülni a gyümölcsöt.
Hozzávalók:
- 50 dkg zsírszegény túró
- 2 dl tejföl
- 3dl joghurt
- 8 dkg liszt (én paleot használtam)
- 2 tojás
- 10 dkg eritrit
- 2-3 ek rum (lehet whiskey is)
- reszelt citromhéj
- vaj a tortaforma kikenéséhez
- fél kg eper
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk és félretesszük. A többi hozzávalót összedolgozzuk és ha nem elég krémesnek ítéljük az állagot, botmixerrel vagy robotgéppel rásegítünk egy csöppet.
Fogunk egy tortaformát, aljába mehet a sütőpapír, kivajazzuk (az oldalát is), majd jöhetnek bele az eprek, én egészben borítottam bele, majd erre a krém.
170 fok, légkeverés, 50-55 perc. Kivétel után én benne hagytam a formában 2 órára, majd kifordítottam, lehúztam a papírt a tetejéről, és kész is.
Közben lecsúszott két söröcske is, mindkettőt ajánlom amúgy :) ( az egyik Gáboré volt, még mielőtt vki lealkoholistázna.)
Annyira gyorsan elfogyott, hogy legközelebb kapásból kettőt gyártok le. Jó étvágyat hozzá!
PS a trolloknak: Köszönöm jól vagyok, heti 5x edzek és nem vagyok kövér, csak mert sütiket is készítek és odafigyelek rá, hogy mit rakok bele :)